avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere acte judecatorie pentru infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere acte judecatorie pentru infiintare ONG

Am depus zilele trecute dosarul de infiintare a unui ONG la Judecatoria Timisoara si mi s-a zis la regisratura ca voi primi prin posta cand sa ma prezint in fata instantelor. Am citit pe net ca se poate afla numarul de inregistrare si data de pe [ link extern ] .
Mentionez ca registratura a pus o stampila pe copia mea de cerere dar nu contine nici un numar
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:06, 5 Septembrie 2014
cautati pe portal dupa denumirea asociatiei, asa cum este ea trecuta in disponibilitatea denumirii (ex. Asociatia Timisoara de maine ... ) sau cel putin dupa primele 2 cuvinte.
Bafta
In mod normal, fiind o procedura necontencioasa, si neexistand o prevedere legala privind citarea petentului, cererea se solutioneaza in camera de consiliu fara citarea petentului, ci doar daca se constata neregularitati se da un nou termen la care se citeaza asociatia in curs de constituire.... Sunt insa unele judecatorii care citeaza reprezentantul asociatiei la sedinta de camera de consiliu, ba chiar am auzit de ciudatenia ca unele judecatorii ar mai judeca asa ceva in sedinta publica, desi Codul de procedura civila si OG 26 / 2000 si Regulamentul de Ordine Interioara a instantelor nu dau baza pentru asa ceva.... Pe acel site portal.just.ro intrati la Judecatoria Timisara sectiunea ”dosare” si dupa denumire trebuie sa va apara numarul de dosar, termenul.... in mod normal trebuie judecat dosarul in termen de 3 zile de la inregistrare... in practica rar se respecta....la CLuj-Napoca dureaza pana la o saptamana, la unele Judecatorii din Bucuresti si saptamani intregi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ulterior Oanamares Oanamares Buna ziua, in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu ... (vezi toată discuția)
Cerere ajutor public judiciar Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buna ziua! Cererea de ajutor public judiciar este analizata in camera de consiliu fara citarea partilor - asta rezulta din CPC. Spuneti-mi va rog: 1. pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong ancristida ancristida Buna ziua, la sedinta de judecata pentru infiintarea unui ONG este necesara prezenta tutror membrilor fondatori ? Sunt 3 in cazul meu. Exista si o un avocat ... (vezi toată discuția)