Buna seara,vreau sa divortez de sotie si am fost casatorit cu aceasta 4 ani timp in care am locuit in casa dansei dupa care in urma unui contract de vanzare cumparare dansa a primit casa respectiva de la mama ei.In acest timp am adus modificari majore la respectiva casa si la inprejurimile din gospodarie toate cheltuielile fiind facute de mine din salariul propriu.Sotia nu vrea divortul pe cale amiabila si vreau sa va intreb cam la ce cheltuieli se poate ajunge cu acest divort.Va multumesc si va astept raspunsul cu mult interes.
Tb solutionat divortul ,cu toate aspectele ,culpa,stabilirea domiciliului minorului,stabilire pensie intretinere si ulterior partajul,dvs avand un drept de creanta pt imbunatatirile aduse imobilului.Cheltuielile constau in onorariu avocat ,taxa timbru,onorariu expert,este greu de precizat la ce valoare pot ajunge.Pregatiti-va pt 2 procese ,discutati cu un av pt a vedea ce onorarii vi se solicita,adaugati 1000-1500 lei expertiza si ajungeti la o suma aproximativa.
De copilul dvs, pomeniti doar in titlu..."minor". In rest preocuparea dvs este strict legata de banii investiti in casa sotiei dvs, casa in care ati locuit si dvs. in ultimii 4 ani. Tot in acea casa va locui si copilul dvs. de acum incolo , cu mama lui. Ce ar fi sa va ganditi mai profund la acest aspect , la rolul dvs. de parinte ...?! Am retinut ca aveti un drept de creanta prin imbunatatirile aduse la casa sotiei , insa incercati sa ramaneti corect, obiectiv si sa refaceti dialogul cu sotia dvs, doar de comun acord veti gasi o solutie buna.
Fiind vb de cumparare in timpul casatoriei e bun comun, la fel si imbunatatirile, le-ati facut impreuna, puteti cere jumatate din casa.
De preferat e sa va intelegeti sa va dea o suma ce va satisface, eventual platita in rate si sa o lasati cu copilul in casa.
Divort
mohai
buna ziua am 36 de ani si am o problema urita.sotia mea a decis sa divortam asa ca nu am de ales am hotarit amindoi sa divortam ca doi oameni civilizati.eu nu ... (vezi toată discuția)