avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort/copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort/copil minor

Buna ziua,

Am doua intrebari:
1.In caz de partaj ce pretentii poate avea sotul asupra casei pe care eu am mostenit-o de la tata 1/2 cu mama. Unic proprietar pe casa a fost tata.

Am facut imbunatatiri la casa inainte/dupa succesiune, insa nu am pastrat toate facturile pentru bunurile cumparate (nu pleci cu gandul ca o sa divortezi).

Insista ca are un drept asupra casei dupa 5 ani de casatorie. (si nu se refera doar la imunatatirile facute impreuna, desi unele dintre ele sunt facute atata timp cat nu aveam titlu de proprietate asupra casei si unele din ele sunt facute si din economiile mamei).

PS:
- este angajat legal de 2 ani in alta tara, eu am ales sa nu plec dupa el;
- nu a avut mutatie (sau viza de flotant) niciodata. Suntem casatoriti de 7 ani, iar 3 am locuit impreuna in acesta casa.

2. In cazul copilului (4 ani si jumatate) are intentia sa il ia cu el. Ce pot face sa imi tin copilul langa mine?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:31, 18 Noiembrie 2014
La casa nu are drepturi, puteati fi casatoriti si de-o suta de ani.
Are dreptul sa va ceara o suma de bani pt cat a investit in acea casa.
Copilul nu vi-l ia daca dvs nu sunteti de acord, nu aveti de facut nimic deosebit.
Daca aveti venituri si posibilitati sa cresteti copilul, acesta ramane acolo unde este acum. Imbunatatirile se vor imparti in masura in care se vor dovedi cu expertize, acte, martori etc.
Asta inseamna ca ii veti datora o suma de bani in cel mai rau caz.
Cum inca nu ati efectuat divortul, poate totusi va intelegeti pe toate aspectele pe divort si il faceti amiabil.
Buna seara.
indiferent de durata casatoriei, sotul nu are nici un drept asupra imoblilului sau asupra cotei-parti din imobil pe care ati mostenit-o dvs. Bunurile dobandite prin succesiune sunt bunuri proprii , indiferent daca succesorul este sau nu casatorit la data mostenirii .
sotul dvs poate doar sa pretinda o sulta in privinta cheltuililor pe care le- a facut in ceea ce priveste imbunatatirile aduse acelui imobil. insa trebuie sa si faca dovada acestor cheltuieli , cu chitante, facturi, expertize, etc.
avand in vedere ca sotul este plecat in strainatate, puteti investi instanta de judecata cu o actiune de divort si incredintare a minorului . instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.! suntem 4 mostenitori. bunurile sunt ale soțului ... Claudia Ioana Claudia Ioana Bună ziua.! Suntem 4 mostenitori. Bunurile sunt ale soțului primite moștenire de la părinții lui. Noi (eu, soțul și copilul nostru minor în prezent) am ... (vezi toată discuția)
Ajutor! divort dupa 25 de ani de casatorie... Norishor Norishor Buna seara! Imi pare extrem de rau ca sunt in aceasta trista situatie , fiind vorba de parintii mei, insa trebuie sa recunosc ca e cel mai bun lucru care s-ar ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)