avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credite

vreau sa donez masina fiicei mele de 6 ani sa nu o dau la top factoring

X-(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:23, 4 August 2014
Daca aveti certificatul de imatriculare al masinii pe numele dumneavoastra puteti face acest lucru insa trebuie numit un curator special care sa accepte donatia in numele copilului-o adevarata aventura daca ma intrebati pe mine! Eu va sfatuiesc sa vindeti masina parintilor dumneavoastra! Bafta multa !
Primirea de donatii de catre un minor se realizeaza cu numirea unui curator de catre Autoritatea tutelara din cadrul primariei de domiciliu. Poate fi si mama minorului. In rest se face la notar.
Mai simplu cu vanzare, mai ales ca nu trebuie facuta la notar si nu mai platiti taxa notariala.
Apoi, creditorul poate cere revocarea donatiei.
La cat va costa taxele de inmatriculare pt a o trece pe numele altei persoane si toate complicatiile cu asigurarea etc, as vinde-o pe bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catre minor de 10 ani dinu1970 dinu1970 Buna ziua , va rog mult sa, mi raspunde-ti daca se poate la urmatoarea antrebare. Sunt divortat din anul 2007 , fetita mea minora mi-a fost incredintata mie. ... (vezi toată discuția)
Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)