avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA- taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA- taxare inversa

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema :
Societatea la care lucrez are incheiat un contract de constructii montaj cu o societate din Danemarca .Constructia este pe teritoriul Frantei (Toulousse).Noi inchiriem utilaje(macarele,nacele,camioane)din Franta .Cum emit societatile din Franta facturile de chirii catre noi din punct de vedere al TVA ?
Pentru materialele care se achizitioneaza din Franta de catre societatea romana si se monteaza pe santierul de acolo , societatea romana plateste TVA sau sunt TVA taxare- inversa ?
Salariatii vor fi cazati in locuintele din Franta ,cum ne vor factura partenerii francezi aceasta cazare ? cu TVA sau taxare inversa ? Mentionez ca toti partenerii aflati in acest proiect sunt platitori de TVA cu cod valid.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 17:15, 4 August 2014
Voi facturati din Romania sau aveti nr deTVA din Franta?
Nu cunosc legislatia din Franta dar in principiu ar trebui sa fie o regula comuna in privinta TVA-ului.

Eu cred ca ar trebui sa obtineti un cod valid de TVA in Franta (nu in Danemarca) intrucat constructia este in Franta si locul TVA-ului la constructii est acolo unde se situeaza constructia. Angajati o firma din Franta care sa fie reprezentantul vostru fiscal si sa depuna declaratiile si platiti TVA-ul in Franta. Sau va faceti singuri declaratiile dar trebuie sa stiti cum.
Cazarea salariatilor se va face cu TVA pentru ca veti avea nr valid de TVA in Franta. De asemenea si materialele vor fi tot cu tva pt ca veti avea nr de tva din FR.

Presupunand ca nu veti obtine nr de TVA din FR. (desi in acest caz nu imi dau seama cum ar trebui sa facturati si sa declarati) materialele vor fi cu tva pt ca nu parasesc teritoriul Frantei iar de taxare inversa la cazare sa fiu sincer eu nu am auzit. La urma urmei cazarea e pe teritoriul Frantei si ar trebui sa fie cu TVA din Franta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - livrarile nu parasesc teritoriul ElllenaP ElllenaP Buna ziua, Eu cumparatorul, achizitionez din franta de la furnizor cu cod vies valid niste materiale. Eu nu pot face dovada transportului din fr in ro ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfa din import alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din ... (vezi toată discuția)