avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

un var de gradul unu a murit(nu are copii)..are sotie si verisori de gradul unu..verisorii mostenesc si ei?dar verisorii care nu sunt in viata pot mostenii mostenitorii acestora?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:08, 4 August 2014
Verisorii care sunt in viata la data decesului rudei lor, mostenesc cota de 1/4 toti impreuna (daca nu mai exista unchi sau matusi in viata ale defunctului).
Verisorii decedati inainite de cel despre care discutam nu mostenesc nimic, adica fii / ficele verisorilor pre-decedati nu mostenesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii adragnea81 adragnea81 sotia mea a murit acum 4 ani,nu avem copii,am acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la deces si am intrat la masa succesoarala cu mama sotiei mele,am ... (vezi toată discuția)