avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort!Noul cod civil!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort!Noul cod civil!

Vreau sa divortez!Casatorie civila nov 2008!Mi-sa zis sa astept noul cod civil.Cica e mai usor. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters30487 , utilizator 16:38, 25 Iunie 2009
Nu cred ca trebuie sa conditionati desfacerea casatoriei de aparitia unei legi ci de ceea ce doriti dvs. sa faceti, indiferent de legea in vigoare la data inaintarii actiunii de divort.
Oricat de usor ar fi divortul pe noul cod riscati sa mai stati casatorita ceva vreme.
Daca vreti sa divortati si acum e relativ simplu sa divortati.
Doar sa vreti.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca doamna nu se grabeste sa divorteze pt ca altfel nu mai astepta ceva ce urmeaza a se intampla...candva...
In viitor , din catec am auzit, se va p utea obtine divortul prin acord, chiar la starea civila , fara a mai ajunge in instanta. Evident, si acolo , cu indeplinirea anumitor conditii.( sa fi trecut un an cel putin de la inchieerea casatoriei si sa nu existe copii minori) -conditii impuse dealtfel si in actuala reglementare pt cazul divortului prin acord.

Alte discuții în legătură

Divort razvy_balan razvy_balan Cei doi soti decid sa divorteze. Cei doi nu mai au bunuri comune(deci nu mai e cazul de partaj). Copilul nu mai e minor, are 26 de ani. Situatia financiara a ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial van_gabriel2003 van_gabriel2003 Buna ziua, Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si ... (vezi toată discuția)
Cel mai simplu divort pikmagic pikmagic Buna ziua, In urma cu cateva luni m/am casatorit.Am facut o greseala pentru ca eu si sotul meu nu ne potrivim deloc si de cele mai multe ori ne aruncam ... (vezi toată discuția)