avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot lucra la propria firma fara CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot lucra la propria firma fara CIM?

Buna ziua!
Se poate ca, administratorul si asociatul unic al unei societati comerciale sa munceasca in propria firma (ca lucrator comercial/vanzator) fara ca acesta sa intocmeasca un contract individual de munca pe numele acestuia? Ma intereseaza in mod deosebit daca este legal sa fiu lucrator comercial, administrator, asociat unic in firma mea (SRL) fara sa am acel contract individual de munca, in conditiile in care firma nu are niciun alt angajat.

Am auzit tot felul de pareri, astept cu nerabdare un raspuns cu privire la acest aspect.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 6 August 2014
mai bine ca si PFA nu FIRMA
acea incompatibilitate administrator versus angajat la aceiasi firma nu mai exista (a se vedea Legea societatilor comerciale), a fost pana prin 2008.
administratorul face si partea operativa,daca e asociat atunci va fi renumerat prin dividente si va plati asa cum prevede legea toate obligatiile la dividente : cas, cass.

e mai rentabil sa fie part time salariat ca si administrator si restul fara contract de munca, e afacerea lui nonstop .
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
lexoradeanu, utilizator
Administratorul poate lucra fara contract individual de munca.
Asociatul (unic sau neunic) nu poate lucra fara c.i.m.

Adica: dvs. puteti lucra pentru ca suneti administrator. Daca at fi fost doar asociat, nu.
Legea 31/1990 se refera numai la calitatea de asociat unic , nu si la calitatea de administrator (art.196 ^1 alin.3).

Prin urmare, este permis tot ceea ce nu este expres interzis de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajare asociat/administrator la firma proprie bocai bocai Sunt asociat si administrator al firmei proprii, cu activitate de comert cu amanuntul produse alimentare. Pot sa prestez activitatea de vanzator fara sa fiu ... (vezi toată discuția)
Administrator salariat deacroxana deacroxana Am urmatoarea situatie: X este asociat unic la o firma. In actul constitutiv se mentioneaza urmatoarele: \"conducerea societatii este efectuata de catre ... (vezi toată discuția)
Cum poate asociatul unic al unui srl sa devina si administrator? rebe_ca rebe_ca cum poate sa devina administrator asociatul unic al unui srl sau daca se poate incheia intre asociatul unic al srl si societate un contract de munca? (vezi toată discuția)