avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procentul (legal) de pierderi de materie prima in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procentul (legal) de pierderi de materie prima in productie

Buna ziua!

De curand am schimbat locul de munca. Tote bune si frumoase, salariu relativ ok, dat la timp (la 2 sapt. dupa angajare), job aproape de casa, colegi minunati, etc. doar ca am facut mica o prostioara.

Mai exact, avand in vedere volumul de munca - de vreo 4-5 ori mai ridicat fata de vechiul job, suprasolicitari de tot felul, pana la urma si inevitabil am gresit o comanda, greseala din pacate iremediabila care a necesitat la final refacerea acesteia.

Mai departe treburile stau in felul urmator.

De aproximativ 1 luna de cand m-am angajat aici, am avut mai bine de 300 de comenzi insumand aproximativ 1500 de "ceva"-uri de diverse forme, marimi si costuri. Comanda pe care tocmai am gresit-o, continea doar 31 de "ceva"-uri, deci toate acestea in o luna de munca.

Mii de scuze pentru exprimare, dar incerc sa nu divulg detalii tocmai ca sa nu am probleme ulterior.

Acum patronul are de gand sa-mi opreasca din salariu. Daca opreste suma integral, adio banii de la 15 august. Dealtfel s-a aratat surprins ca fata de alti colegi nu am avut nicio pierdere pana acum, motiv pentru care am iesit in evidenta, fiind luat la ochi inca din primele zile, daca intelegeti ce vreau sa spun. :(

Ca pierderi, treaba sta in felul urmator:

- raportat la "ceva"-uri, rebuturile mele reprezinta sub 3% din volumul de munca
- raportat la costurile de productie, acestea sunt de 0,5% din cifra de afaceri / luna

Acum vine si intrebarea care ma macina...

Stiind ca in productie sunt permise rebuturi, dar nu ma stiu cat la suta... am vreo sansa sa invoc vreo lege ca sa scap basma curata?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu vreo lege ca s-o pot invoca sefului deoarece se apropie concediul si parca nu as vrea sa las copilul cu buza umflata ca nu mai mergem la mare. :(

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
Catalinozaurusrex, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare functie-retrogradare elena_1234 elena_1234 Buna seara, Lucrez in sistemul bancar si vor sa ma mute de pe o pozitie de coordonare (director adjunct) pe o pozitie de executie (ofiter cont) intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... deathkiss deathkiss Buna, am si eu cateva neclaritati referitoare la ceea ce se intampla la actualul meu job. Descrierea sumara a situatiei este urmatoarea: - sunt angajat de 2 ... (vezi toată discuția)
Drept comercial - probleme inventar Alali Alali Buna ziua, Doresc sa imi spuneti daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care o intampin la locul de munca. Sunt Sef depozit in cadrul societati. Gestiunea ... (vezi toată discuția)