avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare PAD
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare PAD

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de asigurarea PAD.

În aprilie 2007 am luat un credit ipotecar de la o bancă (suma aproximativă 42.000 de euro) și am reînnoit polița de asigurare a locuinței (cesionată către bancă) în fiecare an până în 2010, inclusiv (valabiliatea aprilie 2010-aprilie 2011).

În decembrie 2010 am semnat un act adițional prin care se modifica nivelul dobânzii, iar ca parte a benificiilor oferite bancă a fost și o asigurare a locuinței (suportată de bancă) până la încetarea contractului de credit. Menționez că banca avea/are și firmă de asigurare proprie prin care am făcut asigurarea în fiecare an.

Pe certificatul de asigurare primit în 2010 scrie următorul lucru (citat exact): "Valabilitate: 12 luni, cu reînnoire automată pe perioade identice, începând cu: 16/12/2010 până la încetarea contractului de credit; Data scadenței finale: 24/04/2037". Asigurare cesionată, de asemenea, în favoarea băncii.

Întrebarea mea este: mai trebuie să închei o asigurare obligatorie ținând cont că banca suportă deja această asigurare până la finalul contractului?

(Părerea mea este că nu. Dacă s-ar face asta, s-ar încheia o asigurare obligatorie pentru 20.000 de euro la care s-ar mai adăuga una pentru 42.000 de euro deja în vigoare. Deși am un dubiu din cauza citatului exact de mai sus :) )

Vă mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
VandenAar, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:03, 5 August 2014
Polita PAD si cea facultativa sunt complementare nu se suprapun.Legislatia privind asigurarea locuintelor a suferit modificari substantiale in timp.Puteti afla de aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
Ce trebuie de retinut este faptul ca polita facultativa nu mai poate acoperi riscurile dezastrelor acoperite de PAD. In aceasta situatie, oferta bancii ar fi trebuit sa fie completata aditional, incluzand si polita PAD corespunzatoare.
Daca nu va confirma acest aspect, rezulta ca va trebui sa o incheiati dv., fiind obligat in calitate de proprietar al locuintei.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie de locuinta si asigurarea facultativa Heidy Heidy Buna ziua, Am o asigurare facultativa a locuintei mele care este cesionata in favoarea bancii la care am credit si VREAU (pentru a fi acoperita din mai ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa locuinta CCinezan CCinezan Buna ziua, Daca se poate as dori un sfat in legatura cu urmatoarea chestiune: - am cumparat un apartament cu 3 camera prin credit ipotecar care bineinteles ... (vezi toată discuția)