avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns tatal meu a lucrat 33 de anii acum 2 ani a ramas fara un loc de munca de atunci nu sa mai putut angaja motivul a fost de fiecare data varsta 55 de ani acum o luna 1 a suferit un infart miocardic acut sever a fost operat cu trei stenuri la inima intrebarea mea este daca se poate pensiona pe caz de boala el in perioda aceasta nu a lucrat poate sa se pensioneze? 33 de ani a cotizat la stat doar ca in ultimi 2 nu a lucrat. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:35, 5 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc mult. mai am o intrebare daca se poate socrul meu are 56 de ani a cotizat 35 acum momentan nu isi mai poate gasi nimic de munca din cauza varstei ar putea sa iasa la pensie anticipata partial stiu ca are si 10 lucrati cu grupa 2 va multumesc inaca odata
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
kt_vivi, utilizator
Daca are 10 ani in grupa II-a in procent de 100%:
-Limita de varsta la 63 de ani.
-Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu penalizare de 27%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta ma pot pensiona? geo56 geo56 Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am lucrat 21 ani si 10 luni in grupa a 2a. As vrea sa stiu la ce varsta ma pot pensiona anticipat partial si anticipat. (vezi toată discuția)
Iesire la pensie anticipat ScripcariuNistor ScripcariuNistor buna ziua, ma numesc Nistor, si m-ar interesa daca pot sa ies la pensie anticipat in anul 2014. Am varsta de 59 ani si 1 luna. Am vechime in munca cu ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie esiom esiom sotia mea este nascuta in iulie 1958 si a lucrat 27 ani, 7 luni si 6 zile pana acum. Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie integral si anticipat. ... (vezi toată discuția)