avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel posibil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel posibil?

Intr-un dosar penal avand ca obiect "plangere impotriva ...(art.278,ind.1)" judecat la fond la judecatorie, s-a dat solutia de respingere a plangerii,solutia fiind "definitiva".
Partea care a formulat plangerea a declarat "Apel" la Curtea de apel(!) in conditiile in care NU s-a comunicat solutia si motivarea.
Subsemnatul,intimat, am primit citatie pentru formulare intampinare dar fara cererea de apel cu motive.
Pai daca solutia a fost "definitiva",se poate declara apel? Si daca da,de ce la Curte si nu la tribunalul judetean.
Sau s-a declarat apel "in plezneala" pentru a ne plimba pe la curte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:06, 5 August 2014
Este inadmisibila orice cale de atac.
E la plezneala dupa cum ziceti, sau din nestiinta.
Va multumesc.
Pai daca este la plezneala,pot solicita instantei sa i se aplice o amenda judiciara?Daca da,in baza carui articol din NCPCiv,tinand seama si de specializarea petentului?-fost avocat.
Nu cred ca aveti sanse la amenda judiciara.
Sau...aveti sanse egale...in acest sens...

Il va obliga la cheltuieli de judecata.
Adica statul va lua banii...

Va puteti angaja avocat si sa suprte el cheltuielile cu avocatul dar sa nu fie suma mare...

E posibil sa va vina cu o exceptie de neconstitutionalitate...
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu are nici o sansa, se va respinge ca inadmisibil apelul.
In mod normal juridic vorbind nu este fara sansa cum am aratat dar la cum se judeca...
Se judeca slab pe asa ceva.
Exista o ordine a exceptiilor dar judecatorii nu au invatat la drept ca nu s-a predat pe timpuri...
Se si tem adesea din ce am vazut eu asa in concret...
Se tem de ceea ce este cu adevarat serios...

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la exceptia inadmisibilitatii apelului cezarad cezarad Va supun atentiei o speta. Un avocat este amendat de catre Judecatorie cu o suma sa zicem de 1500 lei. Acesta face cerere de reexaminare prin care solicita ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)