avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel posibil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel posibil?

Intr-un dosar penal avand ca obiect "plangere impotriva ...(art.278,ind.1)" judecat la fond la judecatorie, s-a dat solutia de respingere a plangerii,solutia fiind "definitiva".
Partea care a formulat plangerea a declarat "Apel" la Curtea de apel(!) in conditiile in care NU s-a comunicat solutia si motivarea.
Subsemnatul,intimat, am primit citatie pentru formulare intampinare dar fara cererea de apel cu motive.
Pai daca solutia a fost "definitiva",se poate declara apel? Si daca da,de ce la Curte si nu la tribunalul judetean.
Sau s-a declarat apel "in plezneala" pentru a ne plimba pe la curte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:06, 5 August 2014
Sa ataci cu apel o hotarare definitiva, fiind si avocat din cate inteleg, pare abuz de drept în sensul exercitarii cu rea-credinţă a drepturilor procesuale, daca vreti o parere.
In mod normal intr-un stat de drept ar trebui sa existe dreptul la un recurs efectiv.
Nu mai exista insa...
A fost suprimat...
Oricum amenda judiciara nu se da in niciun caz.
Acum nu discutam ce ar trebui sau daca e corect asa, discutam ce se va intampla in momentul actual, cu reglementarile legale in vigoare.
Eu discutam despre posibile aparari care pot schimba situatia juridica.
Si cu mediere stiti cum era situatia si cum este astazi.
Nimic nu este sigur in drept...
Aceasta este ideea de baza in dreptul modern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la exceptia inadmisibilitatii apelului cezarad cezarad Va supun atentiei o speta. Un avocat este amendat de catre Judecatorie cu o suma sa zicem de 1500 lei. Acesta face cerere de reexaminare prin care solicita ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere cerere neconstitutionalitate xerox xerox Am avut un dosar penal, ca recurent, la ICCJ si, in a 2-a sedinta de judecata, s-a pus in discutie cererea mea scrisa, de neconsitutionalitate legata direct de ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei de neconstitutionalitate in recurs (litigiu de munca) ContSters381905 ContSters381905 bunaseara. am pierdut la apel litigi de munca dupa noul cod procedura civila. hotararea este definitiva, insa cu toate acestea doresc sa fac recurs. as dori ... (vezi toată discuția)