De vreo luna am trecut cu masina mea pe langa un cal care se afla pe mijlocul drumului. L-am evitat cat am putut dar a sarit si mi-a lovit masina cu copitele. Proprietarul calului a vazut ce s-a intamplat si si-a recunoscut vina. Dar nu vrea sa plateasca pentru ca i se pare prea scump. Ma gandesc sa-l dau in judecata. Sfatuiti-ma va rog ce pot sa fac sa nu raman cu paguba.
Incercati pe cale amiabila printr-un mediator. Daca nu vrea sa va despagubeasca trebuie sa il dati in judecata.
Cu vorba buna ii spuneti ca va plati si cheltuielile de judecata ptr ca in mod sigur veti castiga deoarece proprietarul este responsabil ptr actiunile animalului. Ati avea un avantaj daca a fost si vreun martor.
Se mai pune intrebarea daca ati declarat accidentul la politie in termen de 24 de ore de la producere intrucat s-a produs o "coliziune" intre participanti la trafic. Daca nu l-atii declarat veti ramane fara permis ptr 30 de zile.
Pe cale amiabila nu am reusit nimic. Iar un mediator costa cat paguba mea la masina, nu vad rostul sa dau suma aceea la mediator.
Am declarat accidentul pe loc la politie si am primit o hartie ca sa mai pot circula cu masina cateva saptamani.
Sotul conducea iar eu eram langa el in masina. Nu stiu daca voi fi luata in considerare ca martor fiind sotia.
Daca il dau in judecata si binenteles voi cere sa suporte el cheltuielile de judecata eu ce va trebui sa platesc?
Veti plati initial, cheltuieli de judecata (avocat, expert - daca se va solicita expertiza tehnica judiciara in specialitatea auto), care daca veti castiga procesul, solicitati instantei de judecata, sa fie decontate de catre partea adversa.
Daca ati anuntat evenimentul la politie, in mod normal politistul trebuie sa intocmeasca un document, PV de cercetare la fata locului, in care sa stabileasca inclusiv responsabilitati in producerea evenimentului. Ar trebui sa luati legatura cu politistul respectiv.
Daca politistul doar v-a dat adeverinta de circulatie, fara a mentiona in scris, ca puteti repara masina, este posibil sa aveti probleme la firma de asigurari, chiar daca aveti CASCO.