avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme inundatie vecin

Sunt posesorul unui apartament cumparat in anul 2009.Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie de proprietari sau locatari. In urma cu circa 8 luni au inceput sa apara infiltratii de apa la tavanele din dormitor si sufragerie fapt pentru care am instintat in mod repetat pe fiul vecinului meu, insa prin urmare acesta nici nu vrea sa auda de reparatiile care este obligat sa le faca in apartamentul propiu, gasind tot felul de explicatii pentru infiltratiile aparute intre etajul 3 si 4, altele decat cele legate de amenajarea si intretinerea propiului imobil. Din discutiile purtate cu acestia mi-am dat seama ca sunt genul de oameni cu care nu te poti intelege normal, ridica tonul, spun ca problema nu e de la ei, ci de la straturile hidroizolante de pe bloc, alteori recunosc ca ar trebui sa faca unele reparatii la apatamentul propietate personala dar ma amana asa de cateva luni de zile.Ce pot sa fac in aceasta situatie.
Ps.mentionez faptul ca apartamentul este asigurat,dar cei de la firma de asigurari spun ca ei nu se pot deplasa doar pentru a constata , niste urme de umezeala…….de multe ori raspund la tf.dupa 48 de ore cand totul este uscat………..ce sa fac in aceste situatii.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
sorindts, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:15, 5 August 2014
1-Daca ati constat neseriozitatea asiguratorului,analizati oportunitatea incheierii de asigurare la firma care isi respecta clientii
2-Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta recuperarii prejudiciului formuland actiune in instanta impotriva vecinului
In primul rand schimbati firma de asigurare.
Pentru rest notificati-va vecinii prin recomandata cu confirmare de primire dupa care actiune in instanta, cu conditia sa puteti dovedi ca ei sunt de vina (iar expertizele costa destul).
Si ar mai fi un aspect: ce au ei in dormitor si in sufragerie ca sa apara pete de umezeala?
Aceste pete apar, de regula in baie si in bucatarie.
Ce au ei in dormitor si in sufragerie ca sa apara pete de umezeala?Va spun eu.........ei nu mai locuiesc in acest apartament de 3 ani ..............si au aparut infiltratii de apa datorita faptului ca le ploua in casa.
Daca s-a stricat acoperisul reparatia se plateste de catre toti propietarii din imobil, proportional cu cota indiviza detinuta.
Mai mult vecinii de deasupra pot cere si despagubiri pentru deteriorarea apartamentului lor.
Vorbiti si cu ceilalti propietari si platiti impreuna reparatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie permanenta sorindts sorindts In anul 2009 am cumparat un apartament in care locuiesc in acest moment parintii mei. Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca ... (vezi toată discuția)
Despagubiri prin asigurare in caz de inundatie sorindts sorindts In anul 2009 am cumparat un apartament in care locuiesc in acest moment parintii mei. Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)