In anul 2009 am cumparat un apartament in care locuiesc in acest moment parintii mei.
Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie de proprietari sau locatari.
In urma cu circa 8 luni au inceput sa apara infiltratii de apa la tavanele din dormitor si sufragerie fapt pentru care am instintat in mod repetat pe fiul vecinului meu, insa prin urmare acesta nici nu vrea sa auda de reparatiile care este obligat sa le faca in apartamentul, gasind tot felul de explicatii pentru infiltratiile aparute intre etajul 3 si 4, altele decat cele legate de amenajarea si intretinerea propiului imobil.
Din discutiile purtate cu acestia mi-am dat seama ca sunt genul de oameni cu care nu te poti intelege normal, ridica tonul, spun ca problema nu e de la ei, ci de la straturile hidroizolante de pe bloc, alteori recunosc ca ar trebui sa faca unele reparatii la apatamentul propietate personala dar ma amana asa de cateva luni de zile.
Astept din partea dumneavoastra un raspuns cum ar fi mai bine sa procedez si caror institutii ale statului sa ma adresez: Justitiei, Primariei etc.,s-au sa angajez eu un prestator de servicii, sa fac reparatiile in apartamentul vecinului si apoi sa incerc sa-mi recuperez banii .
Pentru a preintampina diferendele ,este de preferat sa incheiati asigurare facultativa a locuintei si in situatia repetarii inundatiei,asiguratorul va despagubeste si se indreapta cu pretentii impotriva proprietarului vinovat
Situatia poate devenii intradevar delicata si fara solutionare in cazul in care defectiunea se afla la partea comuna de instalatie,care conform norme in vigoare intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari - entitate care nu exista infiintata in imobilul dvs