avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri prin asigurare in caz de inundatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri prin asigurare in caz de inundatie


In anul 2009 am cumparat un apartament in care locuiesc in acest moment parintii mei.
Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie de proprietari sau locatari.
In urma cu cateva luni au inceput sa apara infiltratii de apa la tavanele din dormitor si sufragerie fapt pentru care am instintat in mod repetat pe fiul vecinului meu, insa prin urmare acesta nici nu vrea sa auda de reparatiile legate de amenajarea si intretinerea propiului imobil(au tavanul spart si cand ploua toata apa se scurge in apartamentul meu situat la etajul 3-apartamentul lor nu este locuit)
Din discutiile purtate cu acestia mi-am dat seama ca sunt genul de oameni cu care nu te poti intelege normal, ridica tonul, spun ca problema nu e de la ei, ci de la straturile hidroizolante de pe bloc, alteori recunosc ca ar trebui sa faca unele reparatii la apatamentul propietate personala dar ma amana asa de cateva luni de zile.
Astept din partea dumneavoastra un raspuns cum ar fi mai bine sa procedez si caror institutii ale statului sa ma adresez.Am asigurare pe apartament.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 12:24, 1 August 2012
Este de preferat sa detineti incheiata asigurarea facultativa a apartamentului,situatie in care asiguratorul va despagubeste si se indreapta cu actiune impotriva partii vinovate
Aspectul ca la nivelul imobilului nu exista infiintatata asociatie de proprietari este o problema majora, deoarece responsabilitatea intretinerii si reparatiei partilor comune de instalatii si constructii revine in exclusivitate asociatiei de proprietari,in conformitate cu dispozitiile Legi nr 230/2007 si a normelor acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
In raport de interesul dvs pentru preintampinarea repetarii de astfel de situatii,se impune sa initiati la nivelul imobilului demararea formalitatilor de infiintare asociatie de proprietari care sa preia obligatiile si responsabilitatile legal prevazute pentru buna functinare a partilor comune din imobil
La primarie exista Comisia de spatiu locativ.Chemati-o la...constatre si apoi se rezolva-n instanta!:sorry:;)#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie permanenta sorindts sorindts In anul 2009 am cumparat un apartament in care locuiesc in acest moment parintii mei. Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatie vecin sorindts sorindts Sunt posesorul unui apartament cumparat in anul 2009.[u]Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului - asociația nu mă ajută crialex crialex Buna ziua. As vrea sa ma ajutați cu un sfat, daca se poate... Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. Din martie 2019 am probleme cu ... (vezi toată discuția)