avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act Donatie

In ce conditii poate fi atacat un act de donatie cu urmatoarele specificatii:
Sunt 3 frati, ambii parinti decedati iar actul de donatie a fost facut doar pentru unul din ei pe vremea cand ambii parinti erau in viata.Ce sanse ar avea ceilalti doi frati daca ar ataca actul de donatie si cat ar dura procedurile?Sau ce proceduri trebuiesc urmate in cazul in care cel care a primit proprietatea doreste sa instraineze bunul imobil?
Cel mai recent răspuns: OldShatterhand , utilizator 20:23, 5 August 2014
copii sunt mostenitori rezervatari cel care a primit peste rezerva celorlalti este obligat sa raporteze liberalitatea la succesiune si sa dea celorlalti diferenta.....un notar unde veti dezbate succesiunea va va sopune procedura
Cand a avut loc decesul?Reductiunea se poate cere intr-un termen de prescriptie in functie de noul sau vechiul cod.
Decesul ultimului parinte a avut loc acum o saptamana, dar bineinteles ca au si aparut discutiile legate de bani si proprietati...
Si celalalt parinte cand?
celalat parinte acum 2 ani jumate...in ianuarie 2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie irina-escu irina-escu Buna ziua Care ar fi cea mai potrivita modalitate prin care mama imi poate da un apartament? Datele sunt urmatoarele: ambii parinti traiesc si suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Donatie -succesiune ancady2003 ancady2003 Buna ziua, Suntem 3 frati (2 surori si un frate) si ne-au murit ambii parinti. Tata in 2003 si mama anul acesta in luna martie. Dupa decesul tatalui s-a ... (vezi toată discuția)
Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)