avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Condamnat. Penitenciar. Drepturi
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Condamnat. Penitenciar. Drepturi

buna ziua . Ma numesc Sorin T. am fost arestat pe 2 decembrie 2012 iar rechizitoru mi-a fost prezentat pe data de 21 decembrie 2012 de la aceasta data am fost retinut in arestul politiei pana la 3 ianuarie 2013 fara justificare din partea lor .am fost retinut in stare de arest preventiv 7 luni pt. tentativa de furt condamnat in final la 3 ani executare . intrebare cum pot da statul in judecata pt conditiile de detentie ( 6 persoane in 9 m2 . repartizat pe 2 picioare a cate 3 paturi ultimul fiind la 50 cm. de tavan) si arestarea, judecarea,condamnarea si regimul alimentar
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
tiofi, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:37, 6 August 2014
Stimat forumist,

În primul rând, condițiile de detenție reprezintă o problemă distinctă de condamnare. Aceste chestiuni trebuie tratate distinct.

Dacă înțeleg bine la ce v-ați referit, este, într-adevăr posibil să faceți o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Veți completa o aplicație, în forma furnizată de CEDO de pe portalul lor - secțiunea aplicanți și veți atașa la aceasta toate dovezile necesare susținerii afirmațiilor dvs.

Cu stimă.
va multumesc .pot face doua cereri ? pot avea castig daca de la cercetare abuziva din 21 dec- 3 ian , daca au trecut 6 luni eu fiind eliberat recent? va multumesc
Stimat forumist,

Având în vedere că obiectul cererilor este diferit, da, puteți face două cereri.

În ceea ce privește cauza dvs, din păcate, nu put să vă dau sfaturi în concret, necunoscând speța dvs.

Însă, în principiu, va trebui să aveți în vedere cerințele arătate de Art. 35, al Convenției Europene,respectiv condițiile de admisibilitate ale unei cereri. Dintre acestea subliniez două: epuizarea căilor de atac efective și termenul de 6 luni, termen de decădere.

Astfel, dacă în ceea ce privește condițiile materiale de detenție nu există o cale efectivă de atac în dreptul intern, putându-vă raporta, deci, la momentul încetării relelor tratamente, moment care poate fi cel al eliberării, în cea ce privește aserțiunea - probabilă, vă dau un exemplu - de violare a Art. 5 al Convenției, lucrurile se cer analizate detaliat.

Prin urmare, va trebui să aveți în vedere demersurle interne făcute, termenul de 6 luni arătat anterior... etc.

Cu stimă.
Sunt mai multe spete asemanatoare care au avut castig la CEDO. Ar trebui sa le cautati si sa le studiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii detentie vladcoroiu vladcoroiu conform carui regulament se poate verifica conditiile de detentie din penetenciarele din Romania ,intrebare : cat este minim necesar in spatiul de cazare ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri conditii de detentie vaymoka vaymoka am fost arestat timp de 45 de luni , iar ultimele 30 am stat la penit. focsani. dupa ce am iesit, in 8 apr., am depus plangere la judec. focsani impotriva ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo lawfull lawfull Buna ziua Stie cineva, este posibil sa sesizez CEDO desi nu am o hotarare interna definitiva ? Este vorba de o incalcare a unor drepturi aparate de ... (vezi toată discuția)