avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare contract donatie

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate scoate o clauza de pe un contract de donatie printr-o declaratie notariala. Adica acea declaratie sa fie un fel de act aditional la contract. Sau ce alta varianta exista pentru modificarea actualului contract.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: James_Hetfield , utilizator 11:12, 8 August 2014
nu puteti.
N-am spus ca ambele parti doresc modificarea, asta nu are nicio importanta? In contract e o clauza care spune ca daca donatarul moare inaintea donatorului bunul redevine proprietatea donatorului si au aparut tensiuni familiale. Cum se poate transforma acel contract intr-un contract de donatie simpla?
Nu se poate. Tot donatie este. Donatia are caracter irevocabil.
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca donatia are caracter irevocabil dar nu vor sa o revoce. Nu se poate nici un nou contract, prin care donatorul sa renunte la clauza?
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
James_Hetfield, utilizator
Revin cu intrebarea si scuze pentru insistenta. Nu inteleg de ce un contract juridic nu poate fi modificat (nu revocat sau anulat) cu acordul partilor la fel ca orice alt fel de contract. Ma puteti lamuri va rog?

Alte discuții în legătură

Contract donatie imobil Alexandrescuu Alexandrescuu Buna ziua, doresc sa ii donez apartamentul, proprietate personala, surorii mele. Eu nu sunt casatorita, nici ea la momentul de fata. 1. In cazul in care ea se ... (vezi toată discuția)
Informatie act donatie mihainicolau mihainicolau Buna ziua. As dori sa fac un act de donatie pentru un autoturism bunicii mele si as vrea sa stiu daca pot face un act de donatie conditinat. As dori ca in acea ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau transfer de proprietate Andrastef Andrastef Va rog sa-mi spuneti ce tip de act de donatie se poate face(sau alt act) in urmatorul caz: Sunt casatorita, am 2 copii si o casa in proprietate personala ... (vezi toată discuția)