avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatie act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatie act donatie

Buna ziua. As dori sa fac un act de donatie pentru un autoturism bunicii mele si as vrea sa stiu daca pot face un act de donatie conditinat. As dori ca in acea donatie sa fie stipulate urmatoarele conditii: bunul sa nu poata fi instrainat unor terti ,sa nu faca obiectul mesei succesorale dupa decesul bunicii, iar in caz de deces sa imi revina inapoi. As dori sa stiu daca este legal din punctul dvs de vedere. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihainicolau , utilizator 17:57, 7 Septembrie 2014
Conform codului civil:

Art. 1016

Întoarcerea convenţională

(1) Contractul poate să prevadă întoarcerea bunurilor dăruite, fie pentru cazul când donatarul ar predeceda donatorului, fie pentru cazul când atât donatarul, cât şi descendenţii săi ar predeceda donatorului.
Multumesc pentru raspuns, as dori sa imi spuneti daca in contractul de donatie pot pune urmatoarea clauza: bunul sa nu poate fi instrainat ( donatarul sa nu poata face transfer de proprietate) unor terti pe toata perioada donatiei. Si in ce conditii pot revendica donatia facuta.
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
mihainicolau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract donatie James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate scoate o clauza de pe un contract de donatie printr-o declaratie notariala. Adica acea declaratie sa fie un fel de ... (vezi toată discuția)
Contract donatie imobil Alexandrescuu Alexandrescuu Buna ziua, doresc sa ii donez apartamentul, proprietate personala, surorii mele. Eu nu sunt casatorita, nici ea la momentul de fata. 1. In cazul in care ea se ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau transfer de proprietate Andrastef Andrastef Va rog sa-mi spuneti ce tip de act de donatie se poate face(sau alt act) in urmatorul caz: Sunt casatorita, am 2 copii si o casa in proprietate personala ... (vezi toată discuția)