avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Declaratie credit prima casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Declaratie credit prima casa

Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica de 50 m patrati.
Detin o proprietate,deobandita in urma unei succesiuni,impreuna cu mama mea. Casa are mai mult de 50 de metri patrati.
Declaratia pentru prima casa suna cam asa: "declar ca nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta cu suprafata mai mare de 50 metri patrati".
Eu inteleg ca pot da linistita declaratia respectiva deoarece consider ca nu ma incadrez in nici una din cele 2 categorii. Nu detin in exclusivitate acea casa,nici cu sotul.
Ma puteti ajuta?exista posibilitatatea sa incalc prevederile legale,urmand astfel sa mi se respinga dosarul?
Va multumesc!!:):)
Cel mai recent răspuns: siillkyy , utilizator 20:04, 29 Aprilie 2015
Pot preciza ca intre timp am aflat ca la primaria orasului meu nu am fost trecuta pe rol. In acest caz,se poate sa ma gaseasca de la banca in vreo baza de date ca proprietar?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
Iryna_47462, utilizator
Asa cum v-am mentionat anterior, pentru accesarea unui credit PC cotele-parti din mosteniri nu se iau in calcul.

Puteti sa aveti mostenire 1000 mp Suprafata utila reprezentand o cota-parte dintr-o locuinta puteti accesa un credit PC! :)

Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achiziţionează locuinţe prin Programul Prima Casa sunt următoarele:
a) fac dovada cu declaraţia autentică pe propria răspundere că îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
[ link extern ]

Legea nr. 368/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă

3. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"(2) Beneficiarii programului «Prima casă» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire."
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
cyan, moderator
Va multumesc din suflet!!
Intampin o problema la analiza dosarului pentru Prima casa.
La fond, analista nu a acceptat declaratia pe proprie raspundere in care este prevazut ca nu detin un alt imobil.
Doreste o declaratie in care sa fie intreg textul din lege "fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2".
Nu reusesc cei de la banca sa ii explice ca nu poti face o declaratie in care in acelasi timp sa ai un imobil si sa nu ai un imobil, eu nu pot lua legatura cu ea sau alt functionar, exista doar posibilitatea unei sesizari, dar care are termen maxim de raspuns 30 zile.

Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceste conditii, dosarul fiind blocat in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa mariamonica24 mariamonica24 In cazul in care detin o locuinta de 100 mp impreuna cu fratele meu dobandita prin mostenire mai pot beneficia de programul Prima Casa? (vezi toată discuția)
Prima casa Mara26111985 Mara26111985 Buna ziua. Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem la prima casa, dar avem o situatie mai speciala si nu stim daca ne incadram. El a primit mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)