avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat medico-legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat medico-legal

buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca in urma batailor primite din partea sotului am solicitat eliberarea certificatului medico-legal,cum poate fi acesta relevant in fata instantei tinand cont ca nu am martori (adica bataia putea fi primita de la altcineva si eu sa spun ca e de la sot).Mai mult,am auzit cazuri cand persoana in cauza isi aplica unele pedepse lasand urme,dupa care se prezenta la medicina legala sustinand ca a batut-o sotul?!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:22, 5 August 2014
Buna ziua,
Certificatul medico legal arata care sunt consecintele aplicarii unor lovituri si, eventua, obiectele cu care au fost aplicate.
Niciun certificat nu poate arata CINE a aplicat acele lovituri.
Intr-un dosar civil (de divort) se coroboreaza acele certificate cu depozitiile martorilor audiati (eventual vecinii care au auzit scandaluri).
In dosare penale, acele probe se coroboreaza cu cele adunate de ofiterii de C.P. si care duc la trimiterea sau nu in instanta a dosarului.
dar eu nu am nici un fel de martor din afara familiei si stiti cum e cu vecinii:n-am vazut,n-am auzit!
va fi destul de greu sa dovediti fara martori ca sotul va batut...oricum, inregistrati plangerea la politie si dupa aceea, vedeti daca reusiti sa convingeti pe cineva sa depuna marturie
Buna ziua,
In dosarele de divort rudele sunt admise ca martori.
In dosarele penale rudele sunt audiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie si agresiune asupra locatarului!!!!!! cristhynne78 cristhynne78 Buna ziua!!!Astazi am trait un cosmar...o vecina a intrat la mine in casa si m-a batut in urma unor altercatii verbale mai vechi....am depus o plangere la ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)