Am parasit casa socrilor( domiciliul conjugal) si m-am mutat cu copilul de 1an si 5 luni la parintii mei! Relatiile dintre mine si sot sunt iremediabile. Nu reusim sa ne punem de acord cu domiciliul minorului si astfel nu putem rezolva prin cale notariala toata situatia! Eu nu imi permit un avocat ca sa incep procedurile de divort si incredintarea minorului. Certificatul de casatorie este la el...
Intrebarea mea este urmatoarea: fac o ilegalitate daca nu las copilul nesupravegheat de mine cu tatal? El vrea sa il tina in weekend ( de vineri pana duminica)! Am spus ca pana la hotararea judecatoreasca va vedea copilul doar sub supravegherea mea! Incalc vreo lege sau vreun drept parental in situatia de fata?
Mentionez ca nu vrea nici psiholog,nici mediere,nici discutie cu apropiati! Vrea doar domiciliul copilului acolo. Intrebarea era daca fac ceva ilegal ca nu ii permit sa petreaca timp fara supravegherea mea!
Buna ziua,
Chiar daca nu aveti certificatul de casatorie in original, puteti sa scoateti de la starea civila unde v-ati casatorit o copie.
Cu acea copie si cu restul datelor si actelor puteti sa introduceti cerere de divort in instanta.
Este bine sa lasati tatal sa-si vada copilul, programul final fiind stabilit de instanta in functie de solicitarile fiecarui parinte si de interesul suprem al minorului.
Il las sa vada copilul. Dar doar in prezenta mea! Asta era intrebarea: fac o ilegalitate? Ca am specificat toate lucrurile care ma impiedica sa merg in instanta! Nu ii ingradesc dreptul de a vedea copilul! Doar ca nu il las cu zilele! Este o ilegalitate?
In realitate nu va impiedica nimic sa depuneti cerere in instanta si mai bine e sa cereti dvs decat el.
Nu faceti nicio ilegalitate daca deocamdata nu cereti nimic si nu il lasati sa ia copilul.
Daca nu il lasati, poate cere si obtine drept de vizita la el la domiciliu pe week-end.
Divort
ioncatalin
sunt casatorit de 1an si, in curand, o luna iar intre noi au aparut divergente. ea vrea ca eu sa vand un apartament si masina (care sunt pe numele meu si sunt ... (vezi toată discuția)