avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto

am un autoturism si vreau sa il vand. Nu il pot da cu un pret mare deoarece taxa de inmatriculare este f mare. In conditiile acestea pot sa fact vanzare cu contract la notariat si contract de comodat ?
Cel mai recent răspuns: ana cornelia , utilizator 19:36, 5 August 2014
Puteti! In plus radiati autoturismul de la taxe-impozite de pe numele d-voastra si treceti-l la plata taxelor pe noul utilizator. O observatie: nu puteti incheia la notar si contract de vanzare-cumparare si contract de comodat! Adica nu puteti fi in acelasi timp si vanzator si ,,imprumutator". Personal as opta pt. incheierea in forma autentica (adica la notar) a contractului de vanzare-cumparare. Si o alta observatie: nu este nevoie la instrainare de un act in forma autentica (adica la notar) si nici pt. incheierea unui contract de comodat nu-i nevoie sa mergeti la notar. In cazul instrainarii unui autovehicul sunt acele formulare tipizate (le gasiti la birourile de copiat acte), iar modele de cntract de comodat gasiti pe net. Daca mai doriti lamuriri scrieyi-mi si va trimit un mesaj privat.
Deci fac contract de comodat., oficial la notariat. Iar cu contractul de comodat pot sa il radiez de la adm financiara? in cazul instrainarii ce act trebuie ?

Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat auto inmatriculat in strainatate oti oti in cazul decontarii cheltuielilor cu deplasarea la serviciu pentru un salariat ,daca autoturismul utilizat de acesta(pentru care se vor deconta cheltuielile) ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto catre firma mara2010 mara2010 Buna ziua. As dori sa intreb daca in cazul vanzarii unui autoturism proprietate a unei persoane fizice catre o societate, trebuie incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si neradiata lenu_ro lenu_ro salutare! va supun atentiei urmatorul caz: am vandut o masina in 2003 fara forme legale, deci fara act de vanzare cumparare prin notariat, doar cu un act de ... (vezi toată discuția)