avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... intrebare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

intrebare

ce sanse as avea sa castig in instanta pensionarea definitiva pe caz de invaliditate [sufar de o boala neurologica incurabila ,scleroza multipla] tinand cont de legea 19/2000 art 62 alin7
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 16 Mai 2009
Pai de ce in instanta? Ati depus documentatia la Casa de Pensii si v-a fost intocmita decizia prin care vi se refuza acordarea pensiei de invalisitate?


art.62 alin.7 prevede ca : Nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele prevazute de prezenta lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.


George , se pare ca boala de care sufera initiatorul topicului poate intra intr-una din cele 3 situatii prevazute de lege pentru care nu se cere revizuirea medicala periodica.
Casa de Pensii este posibil sa dea o alta interpretare acelui diagnostic si sa-i solicite persoanei revizuirea medicala periodica .... parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare majagna majagna sunt diagnosticat cu scleroza multipla, sunt pensionat grad 2 de boala, unde as putea o lista cu bolile si stadiu lor pentru a sti daca pot fi incadrat ... (vezi toată discuția)
Intrebare majagna majagna buna ziua, sunt pensionat de 5 ani pe caz de boala gradul 2 si de handicap grad accentuat sufar de o boala neurologica incurabila si as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Gradul 2 de handicap bitter bitter Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul II cu revizuire anuala. de asemeni ea mai beneficiaza si de indemnizatie de handicap gradul II definitiv. Poate ... (vezi toată discuția)