Care sunt etapele restructurarii/desfiintarii unui post pe o anumita zona care nu merge si care va fi impartita altor oameni existenti deja in firma care conduc alte zone? Banuiesc ca trebuie sa se scrie o argumentare in baza careia sa se ia decizia desfiintarii postului. Cine scrie aceasta fundamentare? Directorul zonal sau directorul general?
1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului -
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere
2. Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii n condtiiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in R.I al angajatorului ori in c.i.m..
Cuantumul acestor compensatii este stabilit de angajator cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor.
3. Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. - la data expirarii duratei de preaviz.
4. Nu exist un astfel de termen prevazut in legislatie. Termenul poate fi stabilit de catre angajator.
mai este nevoie de nota de fundamentare sau motivele pot fi prevazute pe scurt in AGA?
nota de fundamentare ar da mai multa "seriozitate" desfiintarii postului in cazul unei contestatii?
Nota de fundamentare o poate face Administratorul? Dupa AGA, decizia de concediere poate fi semnata de Directorul general?
In organigrama, Directorul general poate fi la acelasi nivel cu Administratorul?
Nota de fundamentare si AGA vor trebui trimise angajatului care va fi concediat?
Preaviz cfr marfa
doina04
Am primit preaviz desfacerea contractului de munca, nu l-am semnat . Sunt in concediu de odihna. Va rog spuneti-mi ce se poate intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Informare
albus_ramona
Buna.Ce sanse sunt ,ca dupa 3 ani vechime intr-un anumit loc de munca ,angajatorul sa iti spuna ca nu corespunzi postului,asta in conditiile in care el a vazut ... (vezi toată discuția)