avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Etape restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Etape restructurare post

Buna ziua,

Care sunt etapele restructurarii/desfiintarii unui post pe o anumita zona care nu merge si care va fi impartita altor oameni existenti deja in firma care conduc alte zone? Banuiesc ca trebuie sa se scrie o argumentare in baza careia sa se ia decizia desfiintarii postului. Cine scrie aceasta fundamentare? Directorul zonal sau directorul general?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 1 Septembrie 2014
Am uitat o intrebare: in cat timp pot incerca revigorarea zonei prin angajarea unui alt om? O luna, doua, trei, sase, un an?
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
emillius, utilizator
1. Pasii privind concedierea individuala:
- hotarare AGA privind desfiintarea postului -
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere

2. Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii n condtiiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in R.I al angajatorului ori in c.i.m..
Cuantumul acestor compensatii este stabilit de angajator cu sindicatele sau cu reprezentantii salariatilor.

3. Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. - la data expirarii duratei de preaviz.

4. Nu exist un astfel de termen prevazut in legislatie. Termenul poate fi stabilit de catre angajator.
mai este nevoie de nota de fundamentare sau motivele pot fi prevazute pe scurt in AGA?
nota de fundamentare ar da mai multa "seriozitate" desfiintarii postului in cazul unei contestatii?
Motivele restructurarii /desfiintarii postului pot fi mentionate in hotararea AGA si apoi reluate in decizia de concediere.
Nota de fundamentare o poate face Administratorul? Dupa AGA, decizia de concediere poate fi semnata de Directorul general?
In organigrama, Directorul general poate fi la acelasi nivel cu Administratorul?
Nota de fundamentare si AGA vor trebui trimise angajatului care va fi concediat?
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
emillius, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz cfr marfa doina04 doina04 Am primit preaviz desfacerea contractului de munca, nu l-am semnat . Sunt in concediu de odihna. Va rog spuneti-mi ce se poate intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Concediere ca urmare a desfiintarii postului (art 65,codul muncii) cris2279 cris2279 Buna ziua, Care este procedura pentru concediere ca urmare a desfiintarii postului? Ce restrictie are angajatorul privind o eventuala angajare viitoare? (pe ... (vezi toată discuția)
Informare albus_ramona albus_ramona Buna.Ce sanse sunt ,ca dupa 3 ani vechime intr-un anumit loc de munca ,angajatorul sa iti spuna ca nu corespunzi postului,asta in conditiile in care el a vazut ... (vezi toată discuția)