avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcarea unei masini neinmatriculate pe domeniul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcarea unei masini neinmatriculate pe domeniul public

Buna ziua De curand am cumparat o masina adusa din austria , pentru a inmatricula masina am nevoie de mai mult timp , intre timp nu a trecut 3 zile de cand am parcat masina langa blocul unde stau eu ca am si gasit o foaie de la politia locala sa imi ridic masina de pe domeniul public pentru ca e considerata abandonata si daca nu ma conformez in 10 zile imi ridica masina si amenda intre 1000 si 2000 lei.
Este ceva legal ce fac domnii politisti tinand cont ca chiar daca puteam inmatricula acum masina tot dureaza pana e inmatriculata, unde sa pun eu masina cand in orase nu mai exista garaje , sunt doar parcarile amenajate de primarie?:sorry:
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:07, 11 August 2014
Este ceva legal ce fac domnii politisti tinand cont ca chiar daca puteam inmatricula acum masina tot dureaza pana e inmatriculata,

Actiunea agentilor este temeinica si legala,deoarece nu aveti dreptul sa stationati auto pe domeniul public decat in situatia in care aveti incheiat contract de concesiune spatiu cu destinatia de parcare
Exista solutia parcarii auto in spatii special amenajate ale autoritatii locale
Daca platesc pentru o parcare de la primarie in fata blocului sau in spate unde este loc in parcarea respectiva e voie sa fie parcata masina neinmatriculata? pana la urma o masina inmatriculata de ce are voie sa stationeze ori unde vrea,binenteles stationare regulamentara?Nu in ambele cazuri vorbim de un autoturism? O nebunie totala in romania asta.
Deci cu o parcare platita la primarie sau unde se face cererea pentru parcari pot parca masina pana rezolv sa o inmatriculez?ASA ESTE LEGAL?
Masina poate stationa neinmatriculata pe un loc de parcare platit, pana va rezolvati inmatricularea. Cererea de loc de parcare o depuneti la Primarie. Sper ca nu aveti de gand sa o inmatriculati peste un an sau doi...cum fac multi romanasi de-ai nostri, care aduc masini de afara si apoi constata ca nu le pot inmatricula pentru ca ii costa taxa mai mult decat masina.

Masurile Politiei sunt justificate de multimea de rable aduse in ultimii 10 ani in Romania si care inca zac nemiscate pe domeniul public, neinmatriculate, degradandu-se si incurcand practic pe toata lumea.
Exista in majoritatea oraselor posibilitatea de a parca pe proprietati private (curti diversi, garaje, parcaje concesionate privatilor, parcari private...) Dar astea costa, iar Dumneavoastra vreti sa lasati gratis masina neinmatriculata undeva la marginea drumului, pe spatiul public, pana cand poate o sa faceti inmatricularea. Cam seamana a abandon...
O masina neinmatriculata nu poate stationa in sensul legislatiei rutiere, pentru ca nefiind inmatriculata nu poate circula.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)