avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere administrator societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere administrator societate

va rog sa ma autati intr-o problema.
detin un srl care din anul 2000 nu mai are activitate fara insa ca aceasta sa fie suspendata la anaf sau in alta parte. Contabilitatea firmei o tinea mama mea care din pacate in anul 2012 a decedat, eu personal recunosc ca nu prea am mare cunostinte de contabilitate.
Problema este urmatoarea:
in data de 09.08.2011 primesc o decizie de impunere din oficiu privind impozitul minim (forfetar).suma pe care nu am platit-o deoarece nu am avut nici un fel de activitate de atat timp, deci nu am avut venit ...
Dupa care incep sa curga somatiile in care domnii de la anaf au trecut doar obligatiile de plata accesorii.
Intrebarea mea este daca acestia (anaf) se pot indrepta asupra bunurilor personale.
mentionez ca sediul societatii este la domiciliul , iar bunuri pe societate din cate stiu eu nu mai am.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:06, 5 August 2014
Da, cel putin teoretic exista destule sanse ca Anaf sa se indrepte asupra persoanei fizice, actionar al persoanei juridice, in baza legii insolventei (in cazul in care se va ajunge acolo, si este foarte posibil sa se ajunga) sau in baza codului de procedura fiscala cu privire la atragerea raspunderii persoanei fizice in solidar cu debitorul principal persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea pfa in caz de insolventa amuller amuller Buna ziua. As dori sa va rog sa-mi aspundeti la cateva intrebari legate de raspunderea PFA in cazul insolventei. Este posibil sa se ajunga la executare silita ... (vezi toată discuția)
Sechestru anaf FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua,am un SRL care in momentul de fata este in procedura simpla,faliment si societatea are o datorie la stat de 82000 lei. Societatea a avut trei ... (vezi toată discuția)
Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)