avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis

Am nevoie de un model de sesizare malpraxis pentru colegiul medicilor si totodata as vrea sa stiu daca se poate face o singura sesizare impotriva conducerii spitalului si a anumitor medici sau trebuie facute mai multe.Multumesc anticipat!X-(
Nu exista un model anume de sesizare pentru fapta de malpraxis.
In schimb, trebuie ca sesizarea sa contina obligatoriu, datele dvs. personale (calitatea in care depuneti sesizarea este cea de pacient), datele personale ale medicului si locul acestuia de munca, si sa o trimiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Pentru a va putea da mai multe informatii daca doriti, va rog reveniti cu mai multe detalii in privinta spitalului (ati mentionat conducerea acestuia) si a medicilor (din postare reiese ca sunt mai multi implicati in speta dvs.).
Ma refeream la conducerea spitalului in ideea ca nu existau medicamentele necesare la sectia de anestezie si terapie intensiva(personal m-am dus la farmacie cu biletel de la spital si mi se pare grotesc ca cea mai importanta sectie sa nu dispuna de medicamentele necesare).Nu s-a cerut niciun fel de acord familiei pentru investigatiile care au fost facute si persoana decedata a fost deconectata de la aparate, din sectia de terapie intensiva pentru a face un computer tomograf, iar decesul s-a produs pe drum.Este vorba de spitalul judetean de urgenta Tulcea.Dupa cum spuneam plangerea as vrea sa o fac impotriva spitalului din motivele precizate mai sus dar si impotriva celor de la anestezie si terapie intensiva, pe a caror sectie s-a si produs decesul ca urmare a deconectarii de la aparate si fara a se asigura necesarul de oxigen pe drumul catre tomograf(nu sunt sigur dar din ce am aflat pentru aceasta investigatie ar trebui acordul apartinatorilor ssau a pacientului care nu stiu sa va spun daca a existat sau nu)
Din pacate, faptul ca sectia de terapie intensiva nu avea medicamentatia necesara pacientilor, nu constituie malpraxis. Aprovizionarea cu materiale sanitare si medicamente se face in limita finantarii pe care spitalul o primeste de la Casa de Asigurari de Sanatate, conform contractului cu acestia.
Referitor la investigatiile facute pacientului decedat, nu era necesar acordul familiei, daca persoana in cauza era constienta si avea discernamant.
In schimb, consider ca deconectarea de la aparate, fara ca sa se asigure necesarul de oxigen, pana la tomograf, poate fi incadrata la malpraxis (eroare medicala).
Am mentionat deja ce trebuie sa contina sesizarea dvs., asa ca mai ramane doar sa atasati rezultatul autopsiei, inscris din care reiese care au fost cauzele decesului.
La dosarul medical al pacientului decedat nu aveti acces, decat daca exista acordul explicit al acestuia (art.22 din Legea nr.46/2003), asa ca numai prin instanta puteti castiga dreptul de a avea acces la dosar.
Trebuie sa mai cunoasteti faptul ca expertiza facuta de Colegiul Medicilor, va fi achitata tot de catre dvs.
Va vor fi de folos informatiile continute de urmatorul link:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a avea foaia de observatie a unui pacient decedat roxaP roxaP Mi se pare absurd articolul 21 din legea 46/2003 care spune ca: [i]Art. 21 Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis? vvvv vvvv In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie! Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din ... (vezi toată discuția)