avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract prestari servicii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract prestari servicii PFA

M-am inregistrat de curand cu PFA la solicitarea angajatorului; tot el mi-a solicitat sa prezint un contract de prestari servicii. Ce model de contract sa folosesc sau daca este necesar sa consult un avocat sau un expert in asa ceva?
Gasiti mai multe variante pe internet, insa dvs. va trebui sa inserati in acel contract cel putin urmatoarele clauze: Obiect ( ce faceti), pret ( cu cat sunteti platit pt. activitatea prestata), conditii de incetare/reziliere contract, raspunderi.
Aveti grija ca existenta unui contract PFA, presupune sa depuneti declaratiile necesare , sa virati la Bugetul de Stat si cel al Asigurarilor Sociale contributia la pensii,sanatate,impozitul pe venit. Estimati cu atentie ce venituri si cheltuieli veti avea fiindca veti plati contributiile fie ca realizati fie ca nu realizati venituri. De asta le convine angajatorilor sa practice metoda contractului cu PFA. Succes.
Buna ziua,

Si, de asemenea, atentie la dependenta. Daca aveti un singur contract, utilizati resursele angajatorului, aveti prigram de lucru, va poate clasifica activitatea ca si dependenta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate traducãtor autorizat - plãtesc impozit chiar dacã nu am activitate? haller haller Buna ziua! as dori sa devin traducator autorizat! as dori sa stiu care sunt conditiile! dupa inceperea activitatii trebuie sa platesc impozit pe venit/profit, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator- impozit cristhalia85 cristhalia85 Buna, am primit de curand autorizatia de traducator si as dori sa stiu daca dupa ce o inregistrez la tribunal si nu am venituri trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa dorina49 dorina49 Buna ziua, doresc sa aflu ce documente sunt necesare si ce taxe trebuiesc achitate pentru infiintare PFA? (vezi toată discuția)