avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Activitate traducãtor autorizat - Plãtesc impozit ...
Discuție deschisă în Traduceri

Activitate traducãtor autorizat - Plãtesc impozit chiar dacã nu am activitate?

Buna ziua! as dori sa devin traducator autorizat! as dori sa stiu care sunt conditiile! dupa inceperea activitatii trebuie sa platesc impozit pe venit/profit, chiar daca nu am activitate mereu? va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
haller, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:09, 28 Octombrie 2011
In primul an de activitate veti plati impozit conform venitului estimat la data infiintarii ca PFA, venit asumat prin declaratia 220 iar in anii urmatori ani, cuantumul acestuia va fi in functie de venitul realizat.
Impozitul pe venit din activitatea dvs. va fi de 16% din venitul net (venit brut minus cheltuieli deductibile = venit net).
In concluzie daca nu aveti activitate inseamna ca nu aveti venituri dar aveti obligatia sa depuneti o declaratie estimativa la inceputul fiecarui an daca estimati ca nu veti avea activitate. Valoarea estimata poate fi mica pentru a nu plati impozit prea mare.
Important: chiar daca nu aveti venituri sunteti obligat sa faceti contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate la care veti plati o contributie 5,5% si cu Casa de Pensii unde veti achita o contributie pensie 31,3% (220 lei /luna daca depasiti venitul anual de 8.088 lei). Daca sunteti si angajat si PFA veti achita doar contributia la sanatate.
Pentru infiintarea PFA urmati linkul urmator unde veti gasi toate informatiile necesare:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trecut in sistem real cris2279 cris2279 Buna ziua, Pana acum am avut PFA cu norma de venit, care a disparut de curand. Va rog sa imi spuneti pentru PFA in sistem real: 1. actele pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)