avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - lucrari neterminate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - lucrari neterminate

Buna seara,
Cazul este urmatorul:
- un angajat isi da demisia din postul sef serviciu si lasa o gramada de lucrari neterminate (4 luni in urma).In timpul preavizului da foarte putin timp pe la munca pt ca era"scarbit".Dupa terminarea perioadei de preaviz postul ii este dat unui coleg.Acest coleg numit ulterior poate fi tras la raspundere pentru nerezolvarea acelor lucrari lasate de izbeliste de cel care si-a dat demisia?
Ajutati-ma cu ceva trimiteri la normele in vigoare/legislatie.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 20:51, 7 August 2014
Nu poate fi tras la raspundere cel care a preluat atributiile salariatului care a demisionat.

Art. 254 C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
...

Multumesc!

Poate sa fie obligat cel care a preluat functia sa aduca la zi aceste documente lasate nerezolvate de 4 luni(este vb de doc financiar contabile)?
Cine raspunde patrimonial,cel care deja si-a dat demisia?
Da,i se poate stabili acelui salariat ca atributii aducerea la zi a documentelor.

Raspunde cel care a avut acele atributii ,altfel spus,cel care si-a dat demisia.
Scuze,ceva nu imi este clar.Documentele ramase neinchise de 4 luni se pot da spre rezolvare celui care a preluat postul? Cum i se atribuie aceste sarcini,doar prin viu grai?
Cel care si-a dat demisia cum raspunde "patrimonial" daca a plecat?Seful care a permis plecarea demisionatului fara ca acesta sa predea sau sa-si termine treaba nu raspunde deloc?
Atribuirea sarcinilor se poate face prin :
- fisa postului
- emitere unei decizii de catre angajator

Raspunderea patrimoniala a unei persoane se poate angaja chiar daca raportul de munca a incetat.

Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....

Seful poate raspunde si disciplinar nu numai patrimonial.

Alte discuții în legătură

Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ripperu ripperu sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.in data de 2 aprilie mi-am depus cererea de preaviz cu 45 de zile lucratoare si as vrea a nu stau asa mult pt k ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Kristaly Jozsef Kristaly Jozsef Buna ziua! Am o nelamurire si a-si dori sa cer un pic de ajutor. Momentan lucrez la fabrica de lapte in functie de sef schimb iar am gasit un alt loc de munca ... (vezi toată discuția)