avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun mobil achizitionat cu plata in rate- cum procedez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun mobil achizitionat cu plata in rate- cum procedez in aceasta situatie?

Buna ziua. Mama mea a murit in ianuarie anul acesta , a facut un accident vascular si a ramas o rata la un frigider. Acum mi se solicita sa platesc ratele intrucat sunt unic mostenitor (tata este mort de 8 ani). In urma decesului nu s=-a aprobat dosarul de dauna pe motiv ca mama avea hipertensiune la momentul contractarii creditului, a semnat declaratie pe propria raspundere ca este clinic sanatoasa si ca pe certificatul constator al decesului apare : hematom intracerebral cu inundatie ventriculara.
LE-am cerut sa micsoreze valoarea ratelor si mi=-au zis ca nu se poate ca nu sunt titularul contractului. Nu sunt trecuta la clauza contractului ca si co-platitor.
Ajutor ce sa fac ?! Mai platesc sau nu ? |Ma pot da in judecata ?
Veti plati creditul pana la limita valorii bunurilor mostenite.
Banuiesc ca mama v-a lasat totusi ceva bunuri, e in interesul dvs sa platit ratele la timp sa nu se adune penalitati, cat poate fi rata lunar la un frigider ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)
Co-debitor contract imprumut cu ipoteca si calitate de sot IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit persoana decedata simonabuteica simonabuteica Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2016 si avea un credit la CEC pana in decembrie 2017, unic titular si asigurat cu polita de deces. In urma decesului ... (vezi toată discuția)