avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala

Buna ziua
As vrea sa dau o declaratie notariala in care sa recunosc aportul prietenului la construirea unui imobil si amenajarea curtii aferente. Mentionez ca el nu este propietar cu mine pe imobil si teren care face obiectul discutiei aici.
Pot face asta? Ca el sa aiba o garantie ca a bagat bani in construirea imobilui si amenajarea curtii?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
oanadragu, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanadragu , utilizator 15:39, 7 August 2014
Da, se poate face acest lucru, mergeti la notar.

Insa sub ce forma v-a dat /bagat banii? Donatie, imprumut gratuit sau su dobanda, avans cumparare, etc. Sunt aspecte la care trebuie sa va ganditi, dat fiind diferenta esentiala intre aceste aspecte.
Am construit impreuna un imobil eu parterul iar el etajul . Eu sunt propietar si pe teren si pe imobil. Acum vrem sa vindem imobilul si terenul iar prietenul meu vrea o garantie a fsptului ca a consttuit etajul si a contribuit si la amenajarea curtii.
Da, v-am spus, se poate face acest act.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
trandafir2, moderator
Multumesc frumos pt raspuns
Nu inteleg care este scopul acestei declaratii, ce anume urmariti, mai ales ca va intelegeti si doriti sa vindeti. Ii dati banii inapoi? Ii impartiti proportional?
Declaratia e una, partajul e alta, nu inteleg daca dv. confundati efectele juridice ale actelor.

Alte discuții în legătură

Recuperare suma investita oanadragu oanadragu Buna dimineata. Am un necaz si nu stiu cum sa procedez in continuare. Impreuna cu un prieten am construit un imobil pe un teren pe care el era propietar. ... (vezi toată discuția)
Constructie pe un teren care nu este al meu ContSters258160 ContSters258160 am construit cu un prieten o casa , el are construit pe banii lui partrul , iar eu pe banii mei etajul, problema este ca nu sunt inca propietar pe jumatate din ... (vezi toată discuția)
Recunoastere aport constructie Ianaoana Ianaoana Am construit cu cineva un imobil urmand ca la finalizarea lui sa puna in drepturi, el fiind propietar pe terenul pe care am construit. Ulterior am decis ... (vezi toată discuția)