Buna ziua
As vrea sa dau o declaratie notariala in care sa recunosc aportul prietenului la construirea unui imobil si amenajarea curtii aferente. Mentionez ca el nu este propietar cu mine pe imobil si teren care face obiectul discutiei aici.
Pot face asta? Ca el sa aiba o garantie ca a bagat bani in construirea imobilui si amenajarea curtii?
Va multumesc
Insa sub ce forma v-a dat /bagat banii? Donatie, imprumut gratuit sau su dobanda, avans cumparare, etc. Sunt aspecte la care trebuie sa va ganditi, dat fiind diferenta esentiala intre aceste aspecte.
Am construit impreuna un imobil eu parterul iar el etajul . Eu sunt propietar si pe teren si pe imobil. Acum vrem sa vindem imobilul si terenul iar prietenul meu vrea o garantie a fsptului ca a consttuit etajul si a contribuit si la amenajarea curtii.
Nu inteleg care este scopul acestei declaratii, ce anume urmariti, mai ales ca va intelegeti si doriti sa vindeti. Ii dati banii inapoi? Ii impartiti proportional?
Declaratia e una, partajul e alta, nu inteleg daca dv. confundati efectele juridice ale actelor.