avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare suma investita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare suma investita

Buna dimineata.
Am un necaz si nu stiu cum sa procedez in continuare. Impreuna cu un prieten am construit un imobil pe un teren pe care el era propietar. Imobilul este compus din parter , etaj si mansarda. Etajul si mansarda sunt construite pe bani mei iar parterul pe banii lui. Am platit impreuna in mod egal tot ceea ce implica costurile unei locuinte ( proiect de casa,structurist,autorizatie de constructie....etc,etc) inclusiv amenajarea curtii (alei, foisor,canalizare,put,fosa septica,camera tehnica pt centrala)etc. Ne.am inteles ca finele anului 2015 sa.i achit jumatate din terenul cu pricina dar cand s.a vazut cu casa sus si tot pus la punct vrea sa vanda imobilul spunand ca nu poate convietui cu noi. Problema este ca eu nu am nici un act care sa justifice faptul ca eu am contribuit la imobil si amenajarea curtii. Sunt de acord sa vanda si sa.mi restituie banii pe care I.am investit dar nu vrea sa mearga la un notariat sa recunoasca faptul caam investit . Ce pot face mai departe? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
oanadragu, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala oanadragu oanadragu Buna ziua As vrea sa dau o declaratie notariala in care sa recunosc aportul prietenului la construirea unui imobil si amenajarea curtii aferente. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Evaluare casa construita volar volar Buna ziua, Am construit o casa P+E printr-o firma de constructii urmand a lua un credit pt ea. Casa este intr-un cartier rezidential in care se construiesc ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul meu - au dreptul la casa ? adina2010feb adina2010feb buna seara. am si eu o problema, sunt proprietara unei case cu o curte de 500m patrati, vara trecuta am decis impreuna cu iubitul meu sa mai construim o casa ... (vezi toată discuția)