avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita pe terenul meu - au dreptul la casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita pe terenul meu - au dreptul la casa ?

buna seara. am si eu o problema, sunt proprietara unei case cu o curte de 500m patrati, vara trecuta am decis impreuna cu iubitul meu sa mai construim o casa in curtea MEA. A scos el niste bani de la banca si casa s-a ridicat (la fisc este declarata pe rolul meu), in acea casa s.au mutat mama si fiul sau... din diferite motive ne.am certat si eu nu mai vreau sa.i accept in curtea mea. ce pot face? mentionez ca el nu are acte pe terenul pe care s.a construit casa. multumesc.
Am uitat sa specific, ca la inceput am facut cu ei un contract de inchiriere pe care l.am reziliat dupa cateva luni de comun acord, ei neplatindu-mi nici o suma de bani. au dreptul la casa?
Trebuie să dovedească în primul rînd că acea casă le aparţine şi apoi că au avut acordul proprietarului terenului să construiască pe acel teren. În lipsa acordului se pot întîmpla 2 lucruri-
+să solicitaţi demolarea casei
+să îi plătiţi o sumă de bani şi să o ţineţi pt. d+voastră
cum ar putea sa dovedeasca ca e a lui sau ca a contribuit la ridicarea constructiei? nu are nimic doveditor. a facut un credit bancar dar nu indica nimic cum ca ar fi investit in acea casa.
Dar a investit. Eu vad inceputuri de proba si prezumtii.O mai fi stiind cineva...

Dati-i banii pe casa si gata. Negociati. Evacuati.
Mergeti intai la un avocat cu situatia si apoi notificati-l etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma investita oanadragu oanadragu Buna dimineata. Am un necaz si nu stiu cum sa procedez in continuare. Impreuna cu un prieten am construit un imobil pe un teren pe care el era propietar. ... (vezi toată discuția)
Acuzatie nedreapta de furt alexandry alexandry Ma poate sfatui si pe mine cineva in cazul meu? Locuiesc in chirie cu alti 3 chiriasi iar unul din chiriasi si.a lasat banii de chirie in bucatarie anuntandune ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii seby seby buna ziua,apelez aici,in speranta ca o sa ma lamuresc.In anul 1972,bunicii mei au cumparat "150 m patrati indiviz,impreuna cu parterul unui imobil',care avea ... (vezi toată discuția)