avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala

Vreau sa cumpar un teren de la tatal meu (provine dintr-un certificat de mostenitor fara partaj , mai sunt 4 terenuri in afara de acesta pe acel certificat) si am fost la un notar care mi-a spus ca-i face tatalui meu (in prezenta la ceilalti doi -un unchi si o verisoara) o procura speciala de vanzare ca sa nu mai fie nevoie sa mai merg si cu ceilalti doi la vanzare . Intre timp eu am masurat terenul si astept sa iasa actele (10 zile) . Intrebarea mea este - pot merge cu ei inainte ca sa-i faca tatalui meu procura sau numai dupa ce vin actele de la topograf . Si inca ceva , terenul este intravilan , faneata , fara iesire la drum auto si as dori sa-mi construiesc o cabanuta acolo . Inginerul topograf m-a sunat si a zis ca trebuie pana depune el dosarul la cadastru (cred) trebuie sa obtin un acord de liber acces la drum de la un vecin prin declaratie notariala . Este absolut necesar acum acest lucru sau numai daca si construiesc ceva acolo .Va multumesc din suflet si va rog sa ma intelegeti pentru ca stau la 70 km de oras si singura cale de informare sigura si rapida este internetul .
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:10, 18 Mai 2009
Pentru constructia acelei cabane trebuie sa obtineti autorizatie de constructie, iar daca nu aveti cale de acces o sa fie greu sa obtineti autorizatia.
Este asa cum va zis inginerul topografic, trebuie sa aveti acordul expres dat prin act autentic, adica la notar al vecinului (vecinilor) ca va da voie sa treceti peste proprietatea lui (lor).
Procura poate fi autentificata oricand. Exista actele de proprietate, deci proprietarii se pot prezenta la notar sa imputerniceasca pe oricine, de ex. pe tatal dvs, sa perfecteze actele de vanzare-cumparare si sa indeplineasca toate formalitatile in vederea vanzarii, inclusiv documentatia cadastrala.
Dar, ar trebui mai intai sa lamuriti problema servitutii de trecere.... accesul la drumul public... care este necesar, asa cum va zis si expertul, inainte de intabularea in cartea funciara si care poate necesita incheierea unui contract intre coproprietari (rudele dvs) si proprietarul fondului dominant, adica vecinul care va permite sa treceti pe terenul lui.... si care poate solicita o suma de bani ptr asta!!!
Pai daca eu urmeaza sa fiu proprietarul , acea servitute de trecere de ce trebuie sa o semneze cu vecinul cei trei mostenitori si nu eu ca viitor proprietar ? Si chiar este necesar sa o semneze in faza asta chiar daca eu nu am de gand sa construiesc (prea curand)?
PS Si inca ceva si am terminat cu intrebarile . Ce acte trebuie sa aduca la notar cel ce-mi da drept de servitute . Va multumesc . Sunteti cei mai buni =D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2009
johnny_danut, utilizator
Totusi revin cu intrebarea asta caci nu-mi permit sa fac doua drumuri cu oamenii pentru o amarata de semnatura .Ce acte trebuie sa aduca la notar cel ce-mi da drept de servitute . :">
Chiar nu stie nimeni . Ma dezamagiti :sorry:

Alte discuții în legătură

Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute acordat la vanzarea terenului Cornel71 Cornel71 Buna seara, Va supun atentiei o situatie alambicata. Detinem un teren intravilan, dobandit prin mostenire, pe care dorim sa-l vindem (sotia este ... (vezi toată discuția)
Comunicare foarte dificila cu vecinii in vederea constituirii unui drum de servitute. Madalina37 Madalina37 In Urma cu 3 ani de zile am achizitionat un teren de 940 mp fara sa ma asigur ca nu are un drum de acces constituit legal.M-am apucat sa construiesc casa ... (vezi toată discuția)