johnny_danut a scris:
Pai daca eu urmeaza sa fiu proprietarul , acea servitute de trecere de ce trebuie sa o semneze cu vecinul cei trei mostenitori si nu eu ca viitor proprietar ? Si chiar este necesar sa o semneze in faza asta chiar daca eu nu am de gand sa construiesc (prea curand)?
PS Si inca ceva si am terminat cu intrebarile . Ce acte trebuie sa aduca la notar cel ce-mi da drept de servitute . Va multumesc . Sunteti cei mai buni =D>
Pentru ca dreptul de trecere (servitutea) se stabileste in folosul proprietarului al carui loc este infundat. Proprietarul ... de acum nu cel care or sa fie ...la sfantu' asteapta. Prin urmare, vecinul va poate stabili dreptul dupa ce veti deveni proprietar sau il constituie acum, dar in favoarea proprietarilor actuali si vi se va transmite dvs. odata cu fondul (terenul pe care il veti cumpara).
Nu e necesar sa se semneze in faza asta. Dar nu degeaba romanu' are o vorba: ce-i in mana nu-i minciuna...
Oare ce ar trebui sa aduca la notar? Pai...dovada ca are ceea ce da. Adica dovezi din care rezulta ca este propritar al fondului vecin asupra caruia se va constitui dreptul de servitute. (titlul de proprietate, p-v de punere in posesie, contract de vanzare cumparare ...sau ce-o avea el... incheierea de intabulare ... Si sa stiti ca si notarul la care ati fost si la care veti face probabil actele, foloseste mijloace moderne de comunicare ...:) ;)