avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Prima Casa

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea: ce se intampla cu un apartament achizitionat prin programul Prima Casa daca beneficiarul creditului/proprietarul apartamentului a decedat?

Mai concret: pentru un credit de 57000 Euro, din care s-a achitat 27000 Euro deja, iar proprietarul locuintei este unic si nu a avut giranti etc. in cazul extrem mentionat mai sus, apartamentul ajunge la banca?
Apartamentul are asigurarea obligatorie, insa conform procedurii este facuta in favoarea bancii (BCR in acest caz).

Poate face beneficiarul ceva, pentru a se asigura ca intr-un caz nefericit si extrem, acest bun, impreuna cu creditul se transfere la o ruda.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:02, 7 August 2014
A decedat sau nu ?
Ap si creditul va fi mostenit de cei ce vin la mostenire.
Daca creditul va fi platit de asigurator, mostenitorii vor imparti doar casa. Daca nu are rude apropiate, poate face un testament in favoarea cui vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea bancii sau a unei rude. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie. Parinte necasatorit, credit imobiliar la banca, apartament ipotecat pe ani de zile, ... ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil cumparat prin prima casa 2- scenarii przybilla przybilla Buna! Am cateva dileme legate de asigurarea imobilului cumparat prin Prima Casa. Dupa cum stim, acest program obliga cumparatorul sa asigure locuinta impotriva ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare locuinta prima casa - posibil abuz? liviuu liviuu Buna ziua, Am un credit Prima Casa de 3 ani, in valoare de 57000 euro. In primul an am facut asigurarea la banca de la care am luat creditul, in al doilea ... (vezi toată discuția)