avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum organizez o licitatie pentru reparatia tevilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum organizez o licitatie pentru reparatia tevilor de distributie apa ale blocului?

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se organizeaza o licitatie pentru repararea tevilor de distributie apa calda si rece pentru imobilul in care locuiesc.
Blocul are 12 etaje, aproape 20 de coloane si o uriasa panza de distributie la parter si etajul 1 tehnic. Suma va fi foarte mare, as vrea sa primesc cat mai multe oferte de la cat mai multe firme, pentru a ma convinge ca aleg o firma capabila sa execute lucrarea la un pret cu adevarat bun/corect.
Am schita tehnica cu ce am nevoie, nu sutn sigur ce ar trebui sa scriu in caietul de sarcini.
Multumesc pentru rapsunsuri!
Cel mai recent răspuns: radu_nicu , utilizator 16:27, 7 August 2014
Buna ziua,
Incercati sa scrieti un fel de caiet de sarcini si publicati anunturi pe net.
Veti primi, sunt sigur, destule oferte.
Asociatia de proprietari nu organizeaza licitatie
In temeiul
HG nr 1588/2007 ART. 22
(1) Activitatea de administrare a condominiului include activitati de administrare
tehnica, de contabilitate si casierie.

(9) Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinând seama de pret,
durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului
executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici
care satisfac cerintele,
în vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr.
230/2007. În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plata.

Solicitati la mai multe unitati acreditate oferte,iar comitetul executiv din cadrul asociatiei de proprietari va opta pentru oferta care satisface cerintele si pretentiile asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns si citat, Ynocentta.

Stiam legea, dar nu imi este clar cum poate sa gaseasca administratorul operatori economici atat acreditati, cat si cu lucrari similare in portofoliu. Am avut experiente apropiate in trecut si procedura legala duce mai mereu la suspiciuni la adresa administratorului si discutii nesfarsite in privinta modalitatilor acestuia de selectie a ofertelor...

Cred ca o sa dau anuntul online, asa cum m-a sfatuit domnul avocat. O sa cerem oferte, nu o sa organizam o licitatie.

Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
radu_nicu, utilizator
Asa se si face:
- internet aveti;
- cautati firme prestatoare pentru ce aveti a face la asociatie;
- cereti oferta prin email;
- cand va uitati pe site-urile lor, cititi si portofoliul de lucrari.

Eu am gasit o firma pentru reparatii terasa, triind din mai multe site-uri, alegand trei, dar din acestea cea cu care am colaborat avea un site pricopsit, mi-a trimis o oferta profesionist facuta.

Ulterior s-a dovedit ca dosarul lucrarii continea tot ce trebuie sa contina, am tinut legatura prin telefon zilnic si face-to-face pana cand a terminat lucrarea (foarte repede), iar dupa ce a incheiat, timp de cca 1 an de zile ma mai suna din cand in cand sa ma intrebe cum se comporta lucrarea.
Pur si simplu a fost o incantare de a lucra cu asemenea profesionisti.
Imi puteti va rog trimite pe email numele firmei respective? Prea ati vorbit frumos despre ei. :)

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie teodor82 teodor82 Pentru o licitatie aparuta pe site-ul e-licitatie se poate descarca caietul de sarcini de acolo, se intocmeste dosarul de licitatie si se depune la sediul ... (vezi toată discuția)
Caiet sarcini lucrari constructii jacqueline_k jacqueline_k O societate comerciala (privata) doreste sa dezafecteze o zona ocupata de constructii si instalatii, urmand ca pe terenul ramas liber sa se construiasca ... (vezi toată discuția)
Repararea unei parti a acoperisului blocului. Nicolae71 Nicolae71 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu doua scari care are in total 32 de apartamente. Cu cativa ani in urma,acoperisul blocului a fost mansardat in proportie ... (vezi toată discuția)