avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere intampinare apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere intampinare apel

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Am castigat la Tribunal(litigii de munca), in calitate de reclamat. Institutia unde am lucrat a solicitat nulitatea contractului de munca.

In timpul procesului mi-am dat demisia. Am invocat lipsa de obiect si am castigat.

Institutia a facut apel. Dosarul de afla la Curtea de Apel.

Problema este urmatoarea:
- mi-au fost comunicate motivele de apel la domiciliu unde nu se mai afla nimeni(eu domiciliez in strainatate de doi ani iar dupa declararea apelului s-a mutat si familia);
- nu am am stiut de aceasta;
- intre timp am facut comunicat la instanta(atat la tribunal, curte de apel si reclamant) domiciliul ales(la un cabinet de avocat) pentru comunicare apel, motive de recurs etc. Am facut si dovada stabilirii familiei in strainatate.
Astazi am vazut pe site-ul Curtii de Apel ca in ziua in care am transmis solicitarea cu domiciliul ales s-a stabilit primul termen de judecata pe data de 01.10.2014.

Intrebari:
- mai pot depune intampinare?
- ce se intampla daca nu se mai poate? care este parcursul procesului?
- exceptiile invocate la fond (pe care am castigat) trebuiau invocate si in intaminarea de la Curte ?


Va multumesc!

-




Cel mai recent răspuns: costin_bicau , utilizator 18:22, 10 August 2014
In intampinarea la apel solicitati probe noi sau ridicati exceptii ? Daca nu, conteaza mai putin data cand depuneti intampinarea. Mai precis, chiar daca intampinarea e depusa tardiv, ce spuneti dvs acolo poate fi valorificat ca concluzii pe fond.
Nu solicit probe noi. Nu stiu daca exceptia lipsei de obiect, exceptie cu care am castigat la tribunal mai trebuie invocata, prin intampinare, la Curtea de Apel. (avand in vedere cam Contractul de Munca a incetat in timpul procesului prin demisie a incetat).
nu trebuie invocata acum. In concluzie, nu aveti probleme cu depunerea tardiva a intampinarii.
ECŢIUNEA a 3-a
Întâmpinarea

Art. 208

Sancţiunea nedepunerii întâmpinării

(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.

(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.

Sper sa mai pot formula exceptii!!
nu tocmai ati spus ca nu aveti probe de cerut nici exceptii de formulat ??

Alte discuții în legătură

Judecata in fata primei instante marian19 marian19 La o contestație ex. silita (poprire), intimata invoca excepția tardivitatii, dar nu prin intapinare, ci prin note de sedinta/concluzii. Debitorul prin ... (vezi toată discuția)
Este sau nu tardivitate? NICULIN NICULIN Este sau nu TARDIVITATE? Buna seara! Este urmatoarea situatie: Se face apel de catre paratii/apelati. Instanta comunica tuturor, documentul de apel. In ... (vezi toată discuția)
Apel flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, daca se poate. Sunt parte reclamanta intr-un proces civil, hotararea fiindu-mi favorabila. Paratul a facut apel. Am ... (vezi toată discuția)