avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata in fata primei instante
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata in fata primei instante

La o contestație ex. silita (poprire), intimata invoca excepția tardivitatii, dar nu prin intapinare, ci prin note de sedinta/concluzii.
Debitorul prin ”Note scrise” (nefiind intampinare, nu e nici raspuns la intampinare),invoca prescriptia dreptului de a mai cere executarea,
indicand instantei Decizia ÎCCJ nr.. 1/2014 (RIL), siaratand ca aceasta o poate invocata de ”din oficiu”. Intrebarea este, care se judeca mai intai: prescriptia ori tardivitatea!? Are cineva o opinie, un comentariu?
Cel mai recent răspuns: marian19 , utilizator 20:29, 12 Septembrie 2019
Excepțiile procesuale au întâietate deci instanța se va pronunța pe tardivitate întâi; desigur, dacă respinge excepția tardivității, va soluționa și excepția prescripției!
Tardivitatea are intaietate, daca apelul este respins ca tardiv, nu mai este pusa in discutie exceptia prescriptiei.

Mulțumesc.
Așa am considerat și eu, însă, în ipoteza nedepunerii întâmpinării în termen, sancționat cu decăderea din dreptul de a mai propune ex. relative și probe (înscrisuri), mai poate dovedi ex. tardivității, daca nu le-a propus prin întâmpinare? În acest sens era întrebarea.
Întrebarea se referea la judecata în primă instanță și în ipoteza nedepunerii întâmpinării în termen. Fiind sancționat cu decăderea din dreptul de a mai propune ex. relative și probe (înscrisuri), mai poate dovedi ex. tardivității, daca nu le-a propus prin întâmpinare? În acest sens era întrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)