avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua! Parintii, vor sa-mi dea prin contract de intretinere un apartament.Avand in vedere ca,mai am un frate ,dupa decesul parintilor sau a unuia dintre parinte acesta poate ataca contractul de intretinere?
Notarul ne-a spus ca,nu se poate ataca daca, acum la incheierea contactului de intretinere cu parintii aduc 2 vecini ca marturie ca,fratele meu nu a venit niciodata in 13 ani sa-si vada parintii,nici nu-l interesaza pe frate de parinti.
Am luat legatura cu fratele meu ,iar acesta mi-a spus ca-mi face un act notarial (cu un notar din Buc.) in care nu are pretentia la nimic din valoarea apartamentului.
Este valabil acel act notarial facut de fratele meu?
Notarul din Arad (unde locuiesc eu cu parintii) ne-a spus ca,dupa ce se semneaza contractul de intretinere cu parintii,sa-i dau o copie fratelui meu si pe baza copiei de pe noul contract sa-mi faca acel act notarial in Bucuresti ,in care sa specifice ca,nu mai are nici o pretentie din apartament.
Acum ,spuneti-mi va rog frumos,D-voastra cat este de legal acest contract de intretinere si actul notarial facut de fratele meu?
Fratele,in ce masura ,dupa moartea parintilor (sau a unuia dintre parinti) mai poate sa-mi ceara ceva din acel apartament?
Intra la succesiune acest apartament? Ma poate ataca si pretinde sa-i dau din apartament?
Va multumesc!
Cu respect,Lavinia
Notarul are dreptate.
Fratele poate "ataca" contractul de intretinere in doua moduri, invocand nulitatea contractului (daca exista motive) sau invocand neexecutarea de catre dvs. a sarcinii din contract (daca doamne fereste nu va indepliniti obligatiile asumate fata de parinti). Cu putina atentie, probabil ca nici una nici cealalta nu se vor intampla. Declaratia fratelui la notar va ajuta, insa dat fiind termenul nedefinit pe care se intinde contractul de intretinere, nu puteti previziona viitorul.
Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.

Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rosualbastru rosualbastru buna ziua,as dori sa stiu care ar fi medoda cea mai sigura prin care parintii mei imi lasa un apartament si care nu poate fi atacata niciodata si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Act de intretinere - poate fi anulat? krikotania krikotania v-as ruga daca stie cineva sa-mi raspunda : parintii mei i-au facut act de intrtinere fratelui daca se poate sparge actul cand si cum mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)