Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Creditorul a inaintat cerere de deschidere a procedurii insolventei care insa a fost respinsa pe motiv ca "creditorul nu a dovedit ca detine o creanta certa, lichida si exigibila rezultata dintr-un titlu executoriu care sa corespunda exigentelor impuse de decizia nr.4/19.02.2009-prin care biletele la ordin si cecurile pentru a fi puse in executare trebuie sa fie investite cu formula executorie". Cererea a fost introdusa in noiembrie 2008 cand decizia respectiva nu exista si acum chiar daca exista nu este publicata in M.Of.
Dupa parerea dvs. care ar fi motivele recursului in aceasta speta? Mentionez ca exista facturi semnate si un p-v de constatare a insolventei eliberat de executor, care au fost depuse la dosarul de la Tribunal.
Multumesc foarte mult!
Potrivit art.304 ind.1 C.proc.civ., recursul declarat împotriva unei hotărâri care, potrivit legii, nu poate fi atacată cu apel nu este limitat la motivele de casare prevăzute în art. 304, instanţa putând să examineze cauza sub toate aspectele.
Această ipoteză constituie excepţia de la regula, conform căreia, modificarea sau casarea unei hotărâri se poate solicita numai pentru motive de nelegalitate expres şi limitativ prevăzute prin art.304 C.proc.civ. De aceea, în cazul recursului exercitat în condiţiile art. 304 ind.1 C.proc.civ., încadrarea corectă în unul sau mai multe dintre motivele de recurs nu are caracter primordial, „instanţa putând să examineze cauza sub toate aspectele”.
Daca s-a solicitat modificarea hotararii instantei de fond, avand ca temei legal art.304 ind.1, nu este o abordare gresita, nu?! Intreb acest lucru pentru ca art.304 ind.1 face referire doar la faptul ca recursul nu este limitat la "motivele de casare", prevazute la art.304 dar nu se mentioneaza nimic de motivele de modificare. Multumesc pentru rabdare!
Sintagma "motivele de casare" trebuie înţeleasă în sensul de motive de "modificarea sau casarea" unei hotărâri sau, după caz, "motive de recurs ", chiar dacă legiuitorul nu a corelat dispoziţiile art.304 ind.1 cu cele ale art.304 prin modificările aduse Codului de procedură civilă.
Am incercat si executare dar nu au existat bunuri urmaribile si nici bani in cont, prin urmare,ne-a ramas solicitarea insolventei si obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive de faliment pentru a putea trece debitul pe cheltuieli deductibile.
Recurs sau apel?
hannia
la finalul hotararii date de instanta de fond se arata ca decizia poate fi atacata cu recurs.Intrebarea mea este.Primul pas nu este apelul?Ma puteti lamuri cu ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila
Mihai Pop
Buna ziua,
O sentinta civila pronuntata de un complet specializat pe litigii de munca si asigurari sociale este examinata la recurs sub toate aspectele sau ... (vezi toată discuția)