avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Explicatii pt.fluturasul de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Explicatii pt.fluturasul de salariu

Buna,va rog sa ma lamuriti si pe mine, sunt intr-o situatie oarecum confuza:m-am angajat la SUJ Deva in .2010 ca si ingrijitoare cu salariul minim , (am trecut si prin taierea salariilor -oct 2010),baza pentru sporuri a fost de 683lei. De doi ani am trecut pe post de infirmiera, salariul de baza realizat fiind de 971lei cu gradatia 3(peste 10 ani vechime in munca)dar baza de calcul al sporurilor a ramas tot 683lei,este normal ca aceasta baza sp. sa fie la fel ca acum 4 ani din moment ce salariul minim a crescut la 900lei,iar colegii nou veniti in sistem pe acelasi post cu gradatia 2 sa aiba baza de spor 850lei.Mentinez ca nu primim tichete de masa din 2011,(desi sindicatul a castigat procesele cu CJHd).am sporul de vechime ,de ture si cel de unitate medicala 15%( orele suplimentare sau de sarbatori legale nu sunt platite dublu,iar orele de noapte suplimentare nu se platesc )
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: marianca , utilizator 17:35, 8 August 2014
1. HG nr. 871/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevede :
Art. 1
.....
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2014, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 de ore in medie pe luna in anul 2014, reprezentand 5,357 lei/ora.

Art. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

2. OUG nr. 103/2013 - salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
Art. 9. - (1) In anul 2014, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncadrare salariala, salar brut nec_cristina nec_cristina Buna ziua. In 1997 am fost angajata ca muncitor necalificat , in 2001 am fost incadrata pe postul de bucatar intr.o unitate de invatamant special. as dori sa ... (vezi toată discuția)
Salariu minim bugetar Caporal Caporal Buna in prezent lucrezi in sistemul militar ca soldat gradat profesionisti. Salariu meu de baza este 775 lej - sub salarul minim pe economie. Noi militarii ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie 2014 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua. Va rog sa mi spuneti daca la institutiile publice sporul de vechime este inclus in salariul minim pe economie sau nu. In OG 103/2013 la Art.1. - ... (vezi toată discuția)