avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor probleme asociatie proprietari .
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor probleme asociatie proprietari .

Buna ziua ,
Am o problema legata de asociatia de proprietari pe care sper sa o pot solutiona cu ajutorul dumneavoastra .
Eu locuiam impreuna cu parintii mei pana acum 1 an . Am fost nevoit sa ma mut impreuna cu mama mea in chirie la alt domiciliu provizoriu din cauza tatalui meu care consuma bauturi alcoolice . El a ramas in imobil pana acum 1 luna unde a acumulat datorii la asociatia de proprietari . In prezent este pe rol un proces de partaj deschis de mama mea . Dupa solutionarea partajului noi ( eu impreuna cu mama mea ) intentionam sa ii achitam partea lui + datoriile acumulate de el .
Problema mea incepe din acest moment . S-au amenajat locuri de parcare in fata blocului iar de la asociatie am nevoie de o adeverinta care sa ateste ca eu nu am datorii , deoarece in momentul plecarii noastre din imobil nu existau datorii la asociatie ( toate datoriile au fost facute de el - tatal meu ) .
Exista o forma prin care pot primi adeverinta de la asociatie prin care sa pot participa la licitatie . Precizez ca masina este pe numele meu .
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:15, 8 August 2014
Buna ziua. Incercati o discutie cu reprezentantul asociatiei si vedeti daca v-ar putea elibera o adeverinta in baza unui acord de mediere incheiat intre Dvs si asociatie la un birou de mediere, acord in care Dvs veti recunoaste datoria acumulata de catre tatal dvs si va veti asuma plata datoriilor sub forma unui calendar de plati. Va fi insa mai dificil sa-i faceti sa accepte conditionarea acestui calendar de plati de finalizarea partajului, nevand control asupra termenului de finalizare.
Indiferent de cine a facut datoria catre asociatie responsabilitatea este a proprietarilor, chiar daca era facuta de un chirias, responsabil tot proprietarul era. Ca sa primiti adeverinta din partea asociatiei, dumneavoastra sau mama dumneavoastra trebuie sa achite datoria, daca va elibereaza adeverinta ca nu exista datorii, iar acestea exista, este fals, nu cred ca va elibereaza fara sa achitati.
Primariile ce sa faca si ele - abuzeaza cat pot - si pot multe, pentru ca „au painea si cutitul in mana lor”.
Vrei un loc de parcare - iata, tre sa ai achitatae cotele de intretinere, sa ai certificatul fiscal prin care sa dovedesti ca ai toate taxele achitate la primarie, la cimitir tre sa fii in ordine cu taxa de cimitir, daca ai un caine, tre sa dovedesti ca esti in regula cu documentele si starea de sanatate a acestuia - si cine stie ce le mai trece lor prin cap.
Toate acestea sunt abuzuri tolerate bine merci de autoritati.
Nu are nicio legatura achitarea debitelor la intretinere cu inchirierea unui loc de parcare, dar pentru ca esti la mana lor, nu ai ce face. Este o situatie anormala care ar trebui sesizata in contencios administrativ, precum si la alte foruri care privesc drepturile fundamentale ale omului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Se poate dona sau trece pe un alt nume un imobil cu datorii? musyhany musyhany Buna ziua,am si eu o problema...Mama mea are o garsoniera in care acum sta sora ei si a acumulat foarte multe datorii,pt ca nu si-a platit darile la ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)