avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie privata pilonul II mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie privata pilonul II mostenire

buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi
Povestea ar fi urmatoarea:
"Un unchi a decedat iar eu as fi unul dintre mostenitori cota parte ar fi 1/2. persoana decedata beneficia de pensia privata din pilonul 2. am trimis actele la banca dar in schimbul baniilor mi s-a spus ca trebuie sa fac un c ertificat de mostenitor suplimentar care sa cuprinda in continutul sau precizari cu privire la pensia privata obligatorie.
si conform Normei CSSPP 192008 daca mostenitorul este participant la randul sau la pilonul 2 de pensii obligatorii, contravaloarea cotei parti cuvenite conform certificatului de mostenitor va fi virata in contul sau de pensie detinut la fondul de pensii administrat privat la care acesta are calitatea de participant"
Pe romaneste nu primesc banii cash pt ca beneficiez de pensie privata dar in schimb partea mea pe baza mostenirii o vor pune in contul meu de pensie privata
INTREBARI:
1. CARE AR FI METODA PRIN CARE AS PUTEA SA BENEFICIEZ DE PLATA CASH?
2. AR MERGE VARIANTA PRIN NOTARIAT IN CARE EU SI CELALALT MOSTENITOR SA CEDAM FONDUL DE PENSII CUIVA CARE NU BENEFICIAZA DE PILONUL 2 ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilon 2 informații Jupanterul Jupanterul Buna seara, cine ma poate ajuta și pe mine va rog frumos, tata a decedat luna aceasta , are pensia privata la Nn , și ca moștenitori as fi eu mama și sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat in 2019, nu avea bunuri pe care ... hetjel hetjel Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2019, nu avea bunuri pe care sa le mostenesc, ci doar o pensie privata care estimez ca nu acopera contravaloarea unei ... (vezi toată discuția)
Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)