avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare a sentinta definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare a sentinta definitiva

Un membru al familiei a castigat proces cu privire la recalcularea pensiei cu institutia statului competenta. Sentinta a fost comunicata prin posta, este sentinta definitiva, pronuntata in urma cu mai bine de o luna de zile. Sentinta consta in plata unor sume cu titlu de cheltuieli de judecata si anumite recalculari. Am asteptat ca plata sa fie facuta prin posta sau alta forma dar nu s-a intamplat nimic. Trebuie cerut punerea in executare sau exista alta procedura de urmat pentru a primi aceste sume (cheltuieli de judecata)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:34, 9 August 2014
In baza hotararii judecatoresti apelati la executor judecatoresc care va demara actele si actiunii necesare
Daca sentinta este una definitiva atunci va trebui sa o legalizati la registratura instantei care a pronuntat-o si sa o depuneti , insotita de o cerere scrisa, la registratura institutiei cu care v-ati judecat.

In cererea catre acestia specificati ca solicitati punerea in executare a setintei atasate.

Daca nu vor da curs acestei solicitari, atunci trebuie sa apelati la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata bob222 bob222 Buna ziua, Am fost dat in judecată, am câștigat procesul iar în hotărâre se specifica faptul că trebuie să mi se plătească cheltuieli de judecată ... (vezi toată discuția)
Am câștigat recent un proces civil cu un samsar de mașini. care este procedura de executare silită? Diamandi Diamandi Am castigat recent un proces civil cu un samsar de masini. Care sunt pasii urmatori pentru a recupera banii pe care trebuie sa mi\'i dea? Problema este ca la ... (vezi toată discuția)