avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna ziua,
Am fost dat in judecată, am câștigat procesul iar în hotărâre se specifica faptul că trebuie să mi se plătească cheltuieli de judecată de către persoana care m-a dat in judecată.
Cum se procedează pentru a-mi recupera aceste cheltuieli?
Trebuie sa fac o cerere la judecător?
Mulțumesc frumos și aștept lămuririle dvs!
Cel mai recent răspuns: bob222 , utilizator 07:59, 20 Iulie 2020
Mergeti la executor.
Daca hotărârea este definitiva,mergeți la registratura instantei o legalizati apoi va adresați unui executor judecătoresc care va face demersurile legale pt punerea în executare silită a hotărârii.Daca vreti sa fiti amabil înainte de a apela la exeçutor puteti transmite debitorului(partea care va datorează cheltuielile)o notificare prin posta cu confirmare de primire,notificare prin care solicitați să va fie plătite sumele datorate într-un termen stabilit de dvs.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Hotărârea este definitivă. Voi notifica întâi partea adversa iar dacă nu, voi căuta un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.poate cineva sa -mi spuna cum sa procedez ca sa pot recupera cheltuielile de judecata in urma unei hotarari definitive si neatacate in termen. (vezi toată discuția)
Cum obțin cheltuielile de judecată acordate de instanță, după rămânerea definitivă a hotărârii? Bytusi211 Bytusi211 Obliga pârâții sa plătească suma de 1900 lei cheltuieli judecată . Hotărârea e definitiva Cum pot primii cheltuielile de judecată? (vezi toată discuția)